Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μαραθώνιος… μετ’ εμποδίων...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ...για να ψηφιστούν τα μέτρα...
Στο ναρκοθετημένο πεδίο της Ολομέλειας της Βουλής έρχονται σήμερα τα προαπαιτούμενα μέτρα ύψους σχεδόν 4 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να υπερψηφιστούν για να τηρηθεί το...
ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, στο οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση στην Σύνοδο Κορυφής.

Η συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης θα ξεκινήσει από κοινού στις 10 το πρωί, παρά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για συνεδρίαση τους το βράδυ της Τρίτης. Στις 13:30 θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων για να συγκαλέσει την Ολομέλεια στις 14:00 το μεσημέρι.

Το απόγευμα της Τρίτης πάντως, το παραπεμπτικό της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους προέδρους των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να παραδώσουν την σχετική τους έκθεση έως στις 6:30 το απόγευμα έβαλε «φωτιά» στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό διότι έρχεται σε σύγκρουση με την ενημέρωση του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου Γιάννη Μπαλάφα, σύμφωνα με την οποία η συνεδρίαση των επιτροπών θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 13:00, γεγονός που πολλοί ερμήνευσαν ως νέα επιχείρηση «εμπλοκής» από την πλευρά της Προέδρου.

Το πολυνομοσχέδιο πάντως θα έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος, με τη διαδικασία να μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες και την τελική ψηφοφορία να αναμένεται τα μεσάνυχτα.

Στην ιδιάζουσα σημερινή ψηφοφορία τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα όχι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσουν, δημιουργώντας τη δυναμική για ένα ευρύτατο «ναι» με 251 ψήφους, αλλά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει τις επερχόμενες απώλειες να επιβεβαιώνονται διαρκώς από τις τοποθετήσεις και τις συλλογικές αποφάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και να υπολογίζονται κατά προσέγγιση σε περισσότερες από 30. Απώλειες αναμένεται πάντως να έχει η κυβερνητική πλειοψηφία και από την πλευρά του κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝΕΛ, καθώς ο Πάνος Καμμένος μετά την ΚΟ του κόμματος τόνισε ότι θα ψηφίσουν αυτά για τα οποία είχαν συμφωνήσει, αφήνοντας εκτός κάδρου τις κόκκινες γραμμές του ΦΠΑ στα νησιά και των αμυντικών δαπανών.

Την ίδια ώρα άπαντες αναμένουν τη στάση που θα κρατήσει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα κατά πόσο θα προεδρεύσει της διαδικασίας και κατά πόσο θα επιχειρήσει να προβάλλει νέα προσχώματα σε αυτήν, προκαλώντας εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου. Πληροφορίες από το περιβάλλον της πάντως σημειώνουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου προσανατολίζεται στο «παρών», όπως είχε πράξει και την Παρασκευή στην ψηφοφορία του σχεδίου νόμου για να δοθεί η εντολή να κλείσει τη συμφωνία ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.

Πάντως, αναφερόμενος στη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη σημείωσε ότι «η Κωνσταντοπούλου θα προεδρεύσει αύριο. Εκτός και αν δεν θέλει. Αυτό είναι επιλογή της», ενώ άφησε σκληρές αιχμές τονίζοντας ότι «όσοι έχουμε θεσμική ευθύνη δεν σημαίνει ότι είμαστε δικτάτορες, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου