Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...Χρειάστηκαν έξι μήνες, καμιά 35αριά δισεκατομμύρια ευρώ, η διάλυση της βάσης της ελληνικής οικονομίας, η απορρύθμιση κάθε έννοιας εργασιακών σχέσεων, η αποσύνθεση κάθε ίχνους επιχειρηματικότητας, για να καταλάβουμε (;) με επώδυνο τρόπο ότι η εύκολη και γλυκιά θεραπεία που είχε τάξει ο κ. Τσίπρας και η ...παρέα της 25ης Ιανουαρίου όχι μόνο δεν υπήρχε, αλλά δυστυχώς ήταν θανατηφόρα. Πριν από τέσσερις εβδομάδες επιλέχθηκε η απάτη του δημοψηφίσματος για να εξασφαλιστεί η πολιτική επιβίωση της μιας φράξιας του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του των ΑΝΕΛ, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Την παράδοση του πρωθυπουργού στους δανειστές και 
την αποδοχή του πιο σκληρού Μνημονίου ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να τα καταπιεί. Με μοναδική προσδοκία ότι έστω και τώρα αυτή η κυβέρνηση θα επιζητήσει τη δική της εξιλέωση μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας που η ίδια υπέγραψε. Ωστε οι τεράστιες θυσίες που μας περιμένουν να μην πάνε και πάλι χαμένες.
Κι όμως η κυβέρνηση επιμένει στο ίδιο κόλπο. Προσπαθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες της, να αθωωθεί το κομμάτι που απέμεινε να μοιράζεται υπουργεία και αξιώματα και να φορτωθεί η ευθύνη στον Βαρουφάκη και στον Λαφαζάνη, στον Σόιμπλε, στην κακή μας τύχη και στον Χατζηπετρή. Χαμένη στο πέλαγος η κυβέρνηση και τα νέα «αναλώσιμα» μέλη της, νομίζουν ακόμη ότι εργάζονται για την ανατροπή των Μνημονίων... Αυτοί που είπαν περήφανο ΟΧΙ καλούνται τώρα να υπερασπιστούν και να εφαρμόσουν ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, το οποίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι δεν πιστεύει αν και έχει τη σφραγίδα του.
Μπερδεύονται με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει στην πρόθεση ψήφου, ενώ το 65% των πολιτών τάσσεται υπέρ της σκληρής συνθηκολόγησης δύο εβδομάδες μετά την περήφανη απόρριψη με 62% στο δημοψήφισμα της κατά έτη φωτός ευνοϊκότερης πρότασης Γιούνκερ. Και έτσι, αντί να προετοιμάσουν τον αγαθό διασκεδαστή Χαϊκάλη πριν παραδοθεί βορά στις ορέξεις της τρόικας, σκέφτονται και μεθοδεύουν εκλογές το φθινόπωρο.
Ελπίζοντας ότι θα εκμεταλλευτούν τη σύγχυση και θα προλάβουν να υφαρπάξουν την ψήφο πριν έρθει ο λογαριασμός των κατορθωμάτων τους στα δέκα εκατομμύρια Ελληνες. Το μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη δεν φαίνεται να το έχουν ακούσει. Ούτε ότι στην πολιτική οι απάτες, το ψέμα και τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες...
Γ. Πετράκης-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου