Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

«Ψήφος κατά συνείδηση» για το τρίτο μνημόνιο ή αλλιώς το Κόμμα πάνω από την χώρα

gabriel_11052015.jpg

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξέφρασε σήμερα Πέμπτη την εκτίμηση ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους δανειστές, στη Βουλή «θα υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση, αλλά η συνείδηση σε αυτές τις ιστορικές στιγμές προφανώς θέτει ζητήματα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και την ευθύνη απέναντι στο λαό». [tvxs]....

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της το συντομότερο δυνατόν.

«Έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια που θα δείχνουν τον δρόμο ότι πηγαίνουμε σε αυτήν τη συμφωνία», σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, εκτιμώντας ότι έως το Σάββατο «η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει».

Epikairo: Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε γραμμή για "ψήφο κατά συνείδηση" στο ενδεχόμενο μιας συμφωνίας, προφανώς δίνοντας διέξοδο στην εσωκομματική αντιπολίτευση του Λαφαζάνη και του λόμπι των περίεργων να καταψηφίσουν και να κάνουν τους μάγκες εκ του ασφαλούς, στις πλάτες βέβαια της αντιπολίτευσης, που θα ψηφίσει κατά τα φαινόμενα την συμφωνία.

Βέβαια ένα περίπου μήνα πριν, όταν τέθηκε πάλι το ζήτημα της υπερψήφισης της τότε συμφωνίας, είτε το κείμενο των 8 δις του Τσίπρα και των διαβόητων 47 σελίδων, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέφερε χαρ/κα: [skai]: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό. Συζητάει τα πάντα δημοκρατικά και πληρώνει το τίμημα αυτής της επιλογής. Μπορεί να υπάρχουν φωνές που δυσπιστούν. Εντάξει. Όμως επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από εμάς έχουμε κυβερνητική ευθύνη, και κρινόμαστε όχι από αυτά που θα πούμε εδώ, εκεί, σε ένα κομματικό όργανο ή σε ένα παράθυρο της τηλεόρασης από την τελική απόφαση. Και η συμφωνία η οποία θα έρθει στη Βουλή θα έχει την υπογραφή μας, την ψήφο μας ή την άρνηση της ψήφου μας. Εκεί λοιπόν νομίζω ότι άπαξ άπαντες θα κριθούμε και θα τεθούμε ενώπιον των δικών μας ευθυνών".

Τώρα που έρχεται το τρίτο μνημόνιο δεν τους νοιάζει η δεδηλωμένη; Τώρα που θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα σκληρό πρόγραμμα δεν τους νοιάζει να κρατηθούν στην εξουσία; Και πώς θα συνεχίσουν να κυβερνούν, αν δεν πιστεύουν ότι αυτή η συμφωνία είναι για τη σωτηρία και την ύπαρξη της πατρίδας; Μήπως έχουν αποφασίσει να δραπετεύσουν κι αυτοί με εκλογές, για να μην λερωθούν από την εφαρμογή του 3ετους μνημονίου;

Αλλά είπαμε, δεν πάει να διαλυθεί η χώρα; Το Κόμμα πάνω απ' όλα..
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου