Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Κλείνουν οι τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα, αλλά ιδρύουν νέα γενική γραμματεία με πλήθος συμβούλων

dragasakis_08072015.jpg
 Με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ συγκροτείται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών με 829.000 ευρώ ετησίως. [iefimerida].....
Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συνιστάται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, σκοπός της οποίας είναι η υποβοήθηση και υποστήριξη του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Ποιοί υπουργοί επωφελούνται

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής προβλέφθηκε και συστάθηκε με την υπ΄ αριθμ. 3/6.2.2015 πράξη του υπουργικού συμβουλίου και συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (ως πρόεδρος) και οι υπουργοί Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών (αρμόδιος για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων) και Οικονομικών.

Το επίμαχο συμβούλιο είναι αρμόδιο για το συντονισμό, τη προώθηση και την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της κυβερνητικής για όλα τα δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα, τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, καθώς και για θέματα ανταγωνισμού και ελέγχου της αγοράς.

Παράλληλα, στην αρμοδιότητά του συμβουλίου αυτού υπάγεται η επεξεργασία και η διαμόρφωση των στρατηγικών της Κυβερνήσεως για τη διαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους και τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα, καθώς και την υποστήριξη του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών κατά την συμμετοχή τους στα συλλογικά Ευρωπαϊκά όργανα.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ η λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής θα επιβαρύνει με 829.000 ευρώ ετησίως τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η νέα αυτή γενική γραμματεία θα αποτελείται από τα γραφεία: α) Συντονισμού οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, β) Στρατηγικού σχεδιασμού και γ) Οργάνωσης διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης.

Τα εν λόγω γραφεία θα υποστηρίζουν το έργο του γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Ο γενικός γραμματέας θα είναι μετακλητός υπάλληλος με βαθμό 1ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων και εφόσον αναλάβει καθήκοντα θα αναστέλλεται κάθε επαγγελματική του δραστηριότητα για όσο διάστημα κατέχει τη θέση αυτή.

Ακόμη, η γενική γραμματεία έχει σε κάθε ένα από τα τρία αυτά γραφεία της, θέση προϊστάμενου η οποία θα καλυφθεί είτε με ανάθεση καθηκόντων σε καθηγητή Πανεπιστημίου, με παράλληλη άσκηση των κυρίων καθηκόντων του ή αποκλειστικά, είτε με διορισμό, είτε με απόσπαση μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Ν.Π.Ι.Δ. και λοιπών φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τέλος, με το σχέδιο διατάγματος προβλέπονται επίσης 15 θέσεις προσωπικού και 12 θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, οι οποίες θα καλυφθούν με απόσπαση ή διορισμό.

Epikairo: Αλήθεια, αν ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται περήφανος για την πεντάμηνη διακυβέρνησή του, γιατί δεν τόλμησε να αναφέρει αυτή την μεγάλη "μεταρρύθμιση" ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου και του Γκυ Φερχόφσταντ, ο οποίος κατήγγειλε με θάρρος την προσπάθεια του Τσίπρα και της κυβέρνησής του να στήσει ένα πελατειακό κράτος;

Διαβάζοντας την Γενική Γραμματεία, αλλά και το υποστηριστικό όργανο που καλείται να συνδράμει, αλλά και το προσωπικό που θα απασχολήσει, μπορεί άνετα να μιλήσει κανείς για μια επάλληλη τρύπα στο νερό, που μόνο στόχο έχει την τακτοποίηση των "ημέτερων" με τον μανδύα ενός σοβαροφανούς οργάνου. Και οπωσδήποτε συνιστά θυμηδία η δήθεν συνδρομή στη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία 5 μήνες τώρα είναι ανύπαρκτη, όπου κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την περικοπή δαπανών στον δημόσιο τομέα, αλλά γίνονται αθρόες προσλήψεις της εκλογικής πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι κάπως κυνικό να μιλάς για ανθρωπιστική κρίση και κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, όταν βρίσκει η κυβέρνηση μια ανάσα να διογκώσει εντελώς αχρείαστα το κράτος, την ίδια μέρα που βγήκε απόφαση για επέκταση του κλεισίματος των τραπεζών μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Η υποκρισία στην εξουσία..
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου