Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός για να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

tsipras_30072015.jpg

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με την εκλογή νέων μελών τον προσεχή Σεπτέμβριο και αφού ολοκληρωθεί η συμφωνία με εταίρους και δανειστές ή εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή για τη συμφωνία πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ. [theTOC]
Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην...
Ευρώπη είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές επειδή πιστεύουν ότι έπαψε να είναι αριστερή
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας στο τέλος της ομιλίας του δήλωσε πως «η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές επειδή πιστεύουν ότι έπαψε να είναι αριστερή.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να σεβαστούν και να στηρίξουν τις συλλογικές αποφάσεις που θα παρθούν προκειμένου να σταματήσει, όπως είπε, «αυτός ο πρωτοφανής δυισμός εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και η άποψη ορισμένων ότι «μπορεί επ' άπειρον να αξιοποιείται η ψήφος άλλων κομμάτων στο Κοινοβούλιο».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση το προηγούμενο εξάμηνο εξάντλησε τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης και ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης μέχρι της 20 Αυγούστου όπου θα πρέπει να υπογραφεί η νέα τριετή συμφωνία με εταίρους και δανειστές.

Epikairo: Δεν αντέχουν σε σχολιασμό αυτά που υπερηφανεύεται ότι πέτυχε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός. Πάνω κάτω όλοι (ακόμη και οι υποστηρικτές του) περιμένουν πότε ακριβώς θα κυβερνήσει και πότε ακριβώς θα περάσει μια αλλαγή της προκοπής. Μέχρι τότε, θα λέει και θα ξαναλέει για την ανθρωπιστική κρίση, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων και διαθεσίμων. Είναι αδιανόητο 6 ολόκληροι μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η μόνη θετική αλλαγή να είναι ο νόμος για την ιθαγένεια. Πρέπει να γίνει έρευνα για το αν υπήρξε ποτέ μεταπολιτευτικά κυβέρνηση με τόσο φτωχό κυβερνητικό έργο. Και μέσα σε όλα αυτά, εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί να λάβει στα σοβαρά ότι όντως η συμφωνία θα κλείσει στις 20 Αυγούστου ή το αφήγημα για το πώς φτάσαμε στη Συμφωνία της 13ης Ιουλίου, γιατί ο Τσίπρας επανέλαβε πάνω κάτω αυτά που λέει τον τελευταίο καιρό.

Αυτό που αξίζει σχολιασμού είναι ο Αλέξης Τσίπρας σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια είναι ότι ήταν αρκετά επικριτικός με την Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη και γενικότερα με τους διαφωνούντες, ωστόσο ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον Τσίπρα πρωθυπουργό για να τον κάνει πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήξερε ο ίδιος τις "παρδαλές" συνιστώσες που είχε στο εσωτερικό του; Δεν περίμενε ότι θα υπάρχει ρήγμα σε περίπτωση μνημονιακής στροφής; Και τώρα τι γίνεται επί της ουσίας; Μια ολόκληρη χώρα είναι όμηρη στον "παράλογο δυϊσμό" του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένοντας πότε θα γίνει το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα. Ο Τσίπρας πιστώνεται επικοινωνιακά ότι έκανε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση του εκλογικού σώματος, το οποίο και για την ώρα υποστηρίζει έναντι του Λαφαζάνη.

Κανονικά όμως αυτή η υπόθεση δεν έπρεπε να τον αφορά, δεν έπρεπε η δική του τύχη να εξαρτάται από τι θα γίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αν δηλαδή γίνει Συνέδριο τον Σεπτέμβρη ή εσωκομματικό δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή. Και είναι αλαζονεία εκ μέρους του Τσίπρα να χρησιμοποιεί την προσωρινή του αποδοχή από τους ψηφοφόρους ως όπλο για τους εσωκομμματικούς συσχετισμούς. Κατηγορεί την εσωκομματική αντιπολίτευση για δυϊσμό, όταν ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τι είναι περισσότερο, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή πρωθυπουργός. Μέχρι να αποφασιστεί αυτό, μια ολόκληρη χώρα θα βυθίζεται στην αβεβαιότητα και μπορεί στο τέλος ο Τσίπρας να μείνει με μόνο μια ιδιότητα, είτε πρωθυπουργός χωρίς κόμμα, είτε κομματάρχης χωρίς την πρωθυπουργία..
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου