Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Τα συνειδητά ψέματα

truthlie1.jpg
 Ο πρωθυπουργός στην πολλοστή δημόσια εμφάνισή του για το δημοψήφισμα, είπε συνειδητά ψέματα αποκρύπτοντας την αλήθεια. Συγκεκριμένα:
Το ψέμα: «Η έκθεση του ΔΝΤ αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για την κυβέρνηση, καθώς επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο»
Η αλήθεια: Η έκθεση του ΔΝΤ λέει ότι οι μεγάλες δανειακές ανάγκες που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα, κατέστησε το χρέος μη βιώσιμο.....
.

Το ψέμα: «Ο μόνος τρόπος για να καταστεί βιώσιμο το χρέος και να ανοίξει ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι να κουρευτεί 30% το χρέος και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος"

Η αλήθεια: Στην έκθεση του ΔΝΤ, αυτό θα συμβεί μόνο αν η συμφωνία που οι δανειστές έβαλαν στο τραπέζι την περασμένη εβδομάδα δεν εφαρμοστεί πλήρως. Αντίθετα, αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως, τότε δεν χρειάζεται να κουρευτεί το χρέος για να καταστεί βιώσιμο αλλά αρκεί μία παράταση των λήξεων των δανείων από τον επίσημο τομέα και μείωση επιτοκίων. Ο πρωθυπουργός καλεί τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει τη συμφωνία για να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του. 

Οι αλήθειες συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του ΔΝΤ που ο πρωθυπουργός επικαλείται ως δικαίωση της πολιτικής του και μάλιστα αυτή την κρίσιμη στιγμή που κρίνεται η επιβίωση της δικής μας γενιάς και το μέλλον εκείνων που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν, το μέγεθος της απάτης του ελληνικού λαού από τον επικεφαλής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής του. Ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, δεν τόλμησε πολιτικός να βάλει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον του λαού του.

Την Κυριακή καλούμαστε να αποφασίσουμε για την επιβίωση μας.


- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου