Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Μετά την τόσο σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Βαρουφάκη-Λαφαζάνη, η ελπίδα μπορεί και να ξεκίνησε


Παραμένω φοβερά δύσπιστος σχετικά με τις αληθινές προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενός ανθρώπου που μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να προξενήσει στη χώρα ανυπολόγιστη καταστροφή εξαιτίας της εμπιστοσύνης που έδειξε σε φαιδρά πρόσωπα......



Παρ' όλα αυτά, το σημερινό non-paper του Μεγάρου Μαξίμου ανοίγει μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας, καθώς τα όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός για Βαρουφάκη-Λαφαζάνη είναι κάτι παραπάνω από σκληρά.

Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής:
«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», σημείωσε.
«Εχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού,όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε. Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Μένει να δούμε αν και πότε ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει κι από τα λόγια στα έργα, διαγράφοντας όλους αυτούς τους επαναστάτες του γλυκού νερού από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πότε θα προχωρήσει δημόσια την αυτοκριτική του για τις υποσχέσεις που έδωσε και τα πειράματα που έκανε.

Οι σημερινές τοποθετήσεις του συνιστούν μια καλή αλλά ακόμα εξαιρετικά δειλή αρχή.
- See more at: http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου