Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Τι θα γίνει στη Βουλή το επόμενο 48ωρο..

Αναμένεται ένα διήμερο-«φωτιά»...
Ως το βράδυ της Τετάρτης η βουλή καλείται να ψηφίσει επώδυνα μέτρα προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και να θέσει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας.
Τα...
επιτελεία των υπουργείων που θα στηρίξουν το κρίσιμο νομοσχέδιο καλούνται να συντάξουν άμεσα τις προαπαιτούμενες διατάξεις, προκειμένου -αν είναι δυνατόν- να κατατεθεί σήμερα το βράδυ το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέξει να φέρει στο Κοινοβούλιο τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο κι αυτό γιατί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους προβλέπει, ως απαραίτητη συνθήκη, την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων.

Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθηθεί η κατεπείγουσα διαδικασία, που σημαίνει ότι αύριο, Τρίτη, θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Τετάρτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για μια και μόνο συζήτηση, που θα λήξει με την ονομαστική ψηφοφορία.

Εάν η κυβέρνηση δεν προλάβει να καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο στη Βουλή, τότε θα ακολουθηθούν οι «υπέρ» κατεπείγουσες διαδικασίες, ανάλογες με αυτές που ακολουθήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, όταν σε ένα 24ωρο είχαμε κατάθεση νομοσχεδίου, συζήτηση στην Επιτροπή και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου