Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το Eurogroup απέρριψε την παράταση που ζητάει ο Τσίπρας- Αρχίζει plan B...Θα συνεχιστεί το Eurogroup χωρίς τον Βαρουφάκη στο τραπέζι ..


Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOCe

«
Οπως μεταδίδει ο Πίτερ Σπίγκελ, θα υπάρξει μικρή διακοπή στο Eurogroup, το οποίο θα συνεχιστεί χωρίς την Ελλάδα....

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το Eurogroup απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ενός μήνα στο πρόγραμμα.
Αυτό σημαίνει ότι στις 30 Ιουνίου, Τρίτη, το πρόγραμμα παύει να ισχύει και έτσι παύει να ισχύει και η πρόταση των δανειστών πάνω στην οποία γίνεται το δημοψήφισμα στην Ελλάδα!
Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ στο Eurogroup συζητήθηκαν τρεις επιλογές για την κατάσταση στην Ελλάδα.
1)Να «πατήσει» η ΕΕ το κουμπί stop και να αποσυρθούν όλες οι υπάρχουσες προτάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και η πρόταση για παράταση της προθεσμίας για τη λήξη του δεύτερου προγράμματος χωρίς ωστόσο να παρέχει περισσότερη οικονομική ρευστότητα.
2) Η ΕΕ μπορεί να αποφασίσει να επιμείνει στην τελευταία πρόταση που κατατέθηκε προς την Ελλάδα, η οποία εμπεριείχε σύμφωνα με τους δανειστές συμβιβαστική μορφή σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας, η οποία όμως διατηρεί τις "κόκκινες γραμμές" των πιστωτών για τις συντάξεις και του ΦΠΑ.
3) Τέλος, η ΕΕ μπορεί να αποφασίσει να δώσει την ευκαιρία στον Γιάνη Βαρουφάκη να παρουσιάσει μια τελευταία πρόταση, η οποία να περιέχει συμβιβασμούς στον ΦΠΑ και ειδική αντιμετώπιση για τα ελληνικά νησιά, τα οποία αποτελούν το βαρόμετρο της τουριστικής βιομηχανίας. Στη συνέχεια να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια βιαστική συμφωνία.


Πηγή: Το Eurogroup απέρριψε την παράταση που ζητάει ο Τσίπρας- Αρχίζει plan B | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/214122/eurogroup-aperripse-tin-paratasi-poy-zitaei-o-tsipras-arhizei-plan-b#ixzz3eH9fFgUj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου