Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κάτι τρέχει: Η Μέρκελ κάνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο Ολάντ συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο για την Ελλάδα


Κάτι τρέχει: Η Μέρκελ κάνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο Ολάντ συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο για την Ελλάδα

Αύριο στις 9 το πρωί ο Φρανσουά Ολάντ συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή την Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η γαλλική προεδρία. Κινητικότητα και από την γερμανίδα καγκελάριο....

Στη συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 ώρα Ελλάδας, θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φάμπιους και ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Δείτε την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας:
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με την Μέρκελ
Την ίδια ώρα, έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του γερμανικού κοινοβουλίου συγκαλεί τη Δευτέρα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Την είδηση μεταφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται ανώτατο Γερμανό αξιωματούχο.
Η έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του γερμανικού κοινοβουλίου έχει προγραμματιστεί για τις 13:30 (τοπική ώρα) και θα γίνει προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Εντονη κινητικότητα στην Κομισιόν
Συνέντευξη τύπου θα δώσει αύριο το μεσημέρι και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, ο οποίος δημοσιοποίησε σήμερα την τελική πρόταση των δανειστών και δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
Ετοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις δήλωσε επίσης Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πιέρ Μοσκοβισί. Από την πλευρά του ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η Γαλλία δεν μπορεί να δεχθεί έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου