Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Φθινόπωρο θυμίζει ο καιρός...



Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού για την Κυριακή, αφού στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης θα σημειωθούν βροχές, πιθανόν ισχυρές. 
Στις...
υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουμε τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου.

Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές πιθανόν ισχυρές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά του νομού βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές πιθανόν ισχυρές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου τα φαινόμενα πιθανό να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά τμήματα βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου