Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σαμαράς και Βενιζέλος ονειρεύονται νέες Κάννες;


Σχεδόν κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται τις τελευταίες ώρες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος με πλήθος επαφών και παρεμβάσεων τονίζει τη διαθεσιμότητα του για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σε μια επανάληψη αυτού που συνέβη το 2011 στις Κάννες με το τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου......

Θα πρέπει να είναι κανείς φοβερά επιεικής μαζί του για να μην διαπιστώσει ότι επενδύει στην καταστροφή της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να επιστρέψει ως λυτρωτής. Κατέχει εξάλλου καλύτερα από τον καθένα το know-how της ανατροπής κυβερνήσεων.

Σε αυτή του την προσπάθεια, μοιάζει να έχει ξανά σύμμαχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος φυσικά θα κάνει ό,τι μπορεί από εδώ και πέρα για να απαξιώσει τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας στον σχηματισμό ενός «φιλοευρωπαϊκού» μετώπου που θα τον φέρει ξανά στα πράγματα. Αν δει ότι τον παίρνει, δεν αποκλείεται να προτείνει την καταψήφιση της συμφωνίας από το ΠΑΣΟΚ και την πλήρη ταύτιση του κόμματος με τη γραμμή Σαμαρά. Ήδη πάντως δίνει πολύ περισσότερες συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ από όσες αντιστοιχούν σε έναν βουλευτή Θεσσαλονίκης.

Μένει να δούμε αν θα τους κάνουν ξανά τη χάρη οι Βρυξέλλες και σε τι είδους αντιδράσεις θα ωθήσουν τον Τσίπρα με τέτοιες πρακτικές. Ξανά πάντως ουδείς στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και όλοι δίνουν προτεραιότητα στο πολιτικό συμφέρον τους έναντι του εθνικού.
- See more at: http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου