Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ο αποκαμωμένος πρωθυπουργός..#Τσίπρας

tsipras_08052015.jpg

«Εχουμε καταθέσει ρεαλιστικό σχέδιο, έχουμε κάνει υποχωρήσεις» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του μετά την επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας. [tovima]
«Η Ελλάδα γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μια...
κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά και σε αυτή που απλά υπέργαφε τις απαιτήσεις των δανειστών» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε αντίξοες συνθήκες. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός διεκδικεί το δίκαιο του».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την εξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «εχουμε κάνει παραχωρήσεις».

«Η αποδοχή του από τους εταίρους θα σηματοδοτήσει το τέλος των σεναρίων διαίρεσης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός..

«Μετά την κατάθεση ολοκληρωμένου προγράμματος-σχεδίου είναι σαφές ότι η απόφαση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης» σημείωσε.

«Το δίλημμα είναι ή ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση ή η προοπτική διαίρεσης» πρόσθεσε ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει προοπτική και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό.

«Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο χώρο απ' όπου γίνεται η μετάδοση των θεμάτων ενώ στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη.

Epikairo: Αναμένοντας την επίσημη τοποθέτηση των "μεγάλων παικτών" (Μέρκελ-Ντράγκι-Γιούνκερ-Λαγκάρντ) για την προτεινόμενη συμφωνία, η εικόνα που δίνει σήμερα ο Τσίπρας είναι ενός πρωθυπουργού που τα έχει αφήσει όλα στη μοίρα τους, δηλαδή στην καλοσύνη των ξένων, αποκαμωμένος και αδύναμος, μόλις 4 μήνες μετά, να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλέον κρίσιμο σημείο καμπής για την χώρα. Τρανό παράδειγμα το χθεσινό "ξεροστάλιασμα" στο Μαξίμου, όπου μάλιστα ο έλληνας πρωθυπουργός αποκλείστηκε από τις διαπραγματεύσεις.

Οι δηλώσεις Τσίπρα είχαν έντονο προεκλογικό άρωμα, ενώ ακολουθεί και τη ρητορική Σκουρλέτη-Φίλη (βλ. αντίστοιχα εδώ και εδώ), οι οποίοι από το πρωϊ όπου σταθούν και όπου βρεθούν ανακινούν το σενάριο εκλογών, χωρίς κανένας να τους το έχει ζητήσει, ενώ η δήλωση Δραγασάκη ότι "η Ελλάδα δεν δέχεται εκβιασμούς και τελεσίγραφα" καταμαρτυρούν την πρόθεση της κυβέρνησης να δραπετεύσει από το αδιέξοδο, μιας και η συμφωνία που θα προταθεί δεν θα είναι επουδενί αυτό που αντέχει η ίδια για να διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά.

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι αυτό το συνονθύλευμα εξουσίας που φέρει το όνομα ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μαθημένο στο καμίνι της εξουσίας, όπως και δεν έχει την απαραίτητη συνοχή για να υποστηρίξει τόσο τη μεταβατική, όσο και την μεγάλη συμφωνία του φθινοπώρου. Γι αυτό και ο δρόμος των εκλογών φαντάζει για τον Τσίπρα ως η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή, εξέλιξη όμως που δεν συμβαδίζει με το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της.
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου