Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας «έδιωξε» την Κωνσταντοπούλου από το προεδρείο της Βουλής


Ο Τσίπρας «έδιωξε» την Κωνσταντοπούλου από το προεδρείο της Βουλής

Ο κακός χαμός επικράτησε στη Βουλή τα μεσάνυχτα και ενώ στο βήμα του ομιλητή ήταν ο κ. Σαμαράς.
Ολα ξεκίνησαν όταν, ενώ μιλούσε από το βήμα του ομιλητή ο Αντώνης Σαμαράς, η κυρία Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στο προεδρίο και συνέχισε να προεδρεύει, ενώ νωρίτερα είχε λάβει το λόγο ως βουλευτής, κάτι που απαγορεύεται από τον κανονισμό της Βουλής που...
ορίζει ότι ο πρόεδρος της Βουλής από τη στιγμή που θα πάρει το λόγο ως ομιλητής δεν μπορεί να ανέβει στην έδρα μέχρι που θα τελειώσει η συνεδρίαση.
Τη στιγμή που η κυρία Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στην έδρα της, οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να χτυπούν τα έδρανα και να διαμαρτύρονται έντονα λόγω του ότι η πρόεδρος της Βουλής παραβίασε τον κανονισμό. 
Ο κ.Σαμαράς είπε από το βήμα του ομιλητή:
«Κυρία πρόεδρε σε αυτή την αίθουσα εδώ και 40 χρόνια ισχύσει το άρθρο 66. Είστε πρόεδρος της βουλής και δεν το γνωρίζετε (σ.σ. το άρθρο). Ανεβήκατε επάνω την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία.  Θα έπρεπε να το γνωρίζατε. Είστε νέα συνάδελφός αλλά θα άπρεπε να γνωρίζετε ότι η πρόεδρος της βουλής δεν πρέπει να παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά. 
Ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε και παρέμεινε στην έδρα με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να αποχωρήσει από το βήμα των ομιλητών και μαζί με την ΚΟ της ΝΔ από την αίθουσα της Ολομέλειας.
Στη συνέχεια οι βουλευτές της ΝΔ σηκώθηκαν όρθιοι και ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν με τον Αντώνη Σαμαρά να προσθέτει: Κυρία πρόεδρε να το πάρετε χαμπάρι το έχετε παρακάνει, δεν είστε δικτάτορας είστε πρόεδρος της βουλής και εσείς κύριε Τσίπρα να την μαζέψετε». 
Εκείνη την στιγμή ο κ.Τσίπρας πήρε τον λόγο και είπε «Εκτιμώ ότι η ιστορική ευθύνη σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και σε μία τόσο σημαντική συνεδρίαση απαιτεί από όλους μας νηφαλιότητα και ευθύνη, ώστε να διεξαχθεί μια διαδικασία στα πλαίσια που αξίζει σε όλους μας, που υπηρετούμε τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία όμως να μην τους κάνουμε το χατίρι» είπε ο πρωθυπουργός.
«Σας ζητώ να διακόψουμε για δέκα λεπτά, και στο διάστημα αυτό παρακαλώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους βουλευτές της, να επανέλθουν στην αίθουσα και να ολοκληρώσει την ομιλία του» ήταν η «πυροσβεστική» παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε τον κακό χαμό στη Βουλή και έβαλε μπουρλότο στη συνεδρίαση για το Δημοψήφισμα αναγκάστηκε τελικά, αφού πρώτα απολογήθηκε αρχικά στον πρωθυπουργό και στη συνέχεια σε όλο το Σώμα της Βουλής, να αποχωρήσει από το προεδρείο.
Απολογήθηκε και αποχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λίγο πριν αποχωρήσει από το προεδρείο είπε: «μας παρακολουθεί ολόκληρη η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος, πρέπει να διασφαλίσουμε τη διαδικασία, ως πρόεδρος της Βουλής αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να εξαντλώ τα καθήκοντά μου και όταν μιλούν οι αρχηγοί των κομμάτων να προεδρεύω. Ισχύει όντως ότι αν θέλει ο πρόεδρος της βουλής να μιλήσει επί της ουσίας, μιλάει δεν επανέρχεται στην έδρα μέχρις ότου τελειώσει η διαδικασία. Προσχωρώντας σε όλη αυτή την υπό τη φωνασκία επέλεξε να τιμήσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να προεδρεύω, όμως επιχειρείται να χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί εικόνα διάλυσης της βουλής. Επειδή αυτή τη διαδικασία του δημοψηφίσματος που ξεκίνησε ο πρωθυπουργός με μεγάλη τόλμη ο πρωθυπουργός και ολοκληρώνει η βουλή, ουδείς δικαιούται να την υπονομεύει, καλώ τον αντιπρόεδρο της βουλής να προεδρεύσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψει για να συνεχίσει την ομιλία του και οι βουλευτές να συμβάλουν σε μια νηφάλια ομιλία».


Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου