Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Απευκταία εξέλιξη η επίτευξη συμφωνίας στα τέλη Ιουνίου

andreeva_01062015.jpg

Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων», ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. [tovima].....
Κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, η κυρία Αντρέεβα επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας» και ότι «η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου».

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών για το τι πρέπει να γίνει και πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες, στο πλαίσιο του Brussels Group.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Θεσμοί εργάζονται «χέρι-χέρι» με το Brussels Group και έχουν πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Τέλος, η Mίνα Αντρέεβα ανέφερε ότι οι συνομιλίες στο Brussels Group, σε τεχνικό επίπεδο, ήταν εντατικές καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ όλα τα μέλη του ήταν σε συνεχή επαφή.

Σημείωσε ακόμη ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Epikairo: Εφόσον εκτυλιχθεί αυτή η στρατηγική, η οποία αδειάζει πανηγυρικά φωνές που έκαναν λόγο για συμφωνία "χθες", συνιστά το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, μιας και στα τέλη Ιουνίου τοποθετείται το τέλος της 4μηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης. Είναι καταστροφικό για την χώρα να συμφωνία να γίνει "εν κενώ", με άλλα λόγια με την απειλή ότι την επομένη δεν θα υπάρχουν πλέον πουθενά χρήματα, μιας και δεν θα υπάρχει δανειακή σύμβαση βάση της οποίας θα δεσμεύονται οι εταίροι.

Με βάση την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έπρεπε η χώρα ήδη να έχει πάρει χρήματα από τα τέλη Απριλίου, έχοντας βεβαίως υποβάλλει ένα γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και τώρα να συζητά είτε το τρίτο μεγάλο δάνειο, είτε μια νέα Συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει και με όρους "εκτός μνημονίου". Όμως, η διαφαινόμενη παράταση στις διαπραγματεύσεις για μέσα στον Ιούνιο, όχι μόνο αργούν την ρευστότητα, όχι μόνο τελικά θα επιτευχθεί (και εάν) μια συμφωνία τύπου επίδομα αδείας για τις διακοπές του καλοκαιριού, αλλά και η επόμενη διαπραγμάτευση θα διεξαχθεί με πολύ εκβιαστικούς όρους, χωρίς ενδεχομένως την ομπρέλα της παράτασης, ή με μια εκ νέου "20η Φεβρουαρίου", που θα συνεχίζει τον φαύλο κύκλο μέχρι το βαθύ φθινόπωρο..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου