Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Το Μαξίμου κρύβεται πίσω από τον Βαρουφάκη και ο Βαρουφάκης πίσω από την Παναρίτη;

varoutsipraw_31052015.jpg
 Στο χορό των αντιδράσεων για την επιλογή της κ. Παναρίτη εισήλθε και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σπαγιάς, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας το Βήμα. [theTOC]
«Το θεωρώ ντροπή η κυρία Παναρίτη να εκπροσωπήσει τη χώρας μας...
στο ΔΝΤ. Είναι απαράδεκτο» δήλωσε στο Βήμα ο κ. Σαγιάς.

«Είναι το πλέον ακατάλληλο και προβληματικό πρόσωπο που μπορεί να επιλεγεί για αυτή τη θέση. Από την αρχή εξέφρασα την αντίθεσή μου» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο Βαρουφάκης μας την επέβαλε με το ζόρι».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Σαγιάς υπογράμμισε: «όχι αλλά υπάρχει σοβαρό θέμα με την κυρία Παναρίτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τόσο με τον κ. Βαρουφάκη όσο και με την ίδια την κ. Παναρίτη, χωρίς προς το παρόν να έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες.

Ακόμη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγουν υπογραφές -σύμφωνα με πληροφορίες- κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών για τον διορισμό της κ. Παναρίτη ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με ανάρτηση του ο υπουργός Οικονομικών είχε διαψεύσει μέσω twitter τις φήμες περί παραίτησης του: «Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες».

«''Μακροπρόθεσμα, όλοι είμαστε νεκροί''», Τ. Μ. Κέινς. (Στο μεταξύ, εκείνοι που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικα έχουν κολλήσει μαζί μου)», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Epikairo: Το να έχεις μια κυβέρνηση που κρύβεται πίσω από τον Βαρουφάκη κι έναν Βαρουφάκη να κρύβεται πίσω από την Παναρίτη, το λες τουλάχιστον ερασιτεχνισμό, που φτάνει μέχρι τα όρια του ευθυνόφοβου τυχοδιωκτισμού. Είναι δυνατόν ο Βαρουφάκης να επιβάλλει την θέλησή του στον πρωθυπουργό; Είναι επίσης δυνατόν σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ να πυροβολεί την Παναρίτη εκ του ασφαλούς και να μην αντιδρούν σε πλέον στρατηγικές της κυβέρνησης, όπως είναι η "μνημονιακή στροφή", το πελατειακό κράτος, η επιλογή Παυλόπουλου ως ΠτΔ ή η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο; Είναι δυνατόν από την άλλη ο Βαρουφάκης να επιμένει σχεδόν ύποπτα σε μια τέτοια επιλογή, η οποία ήξερε ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις;

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων (με τις τελευταίες να κάνουν λόγο για ανάκληση του διορισμού Παναρίτη), είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τον Βαρουφάκη, θυμίζοντας εποχές Μπαλτάκου, μιας και κάνουν τους "εξαπατημένους" που δεν ξέρουν τίποτε για το "έγκλημα". Από την άλλη θα είναι εξωφρενικό εξαιτίας της Παναρίτη ο Βαρουφάκης να οδηγηθεί σε παραίτηση, στο παραένα υπογραφής της όποιας συμφωνίας. Πέρα του ότι θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς και θα διακινδυνευθούν πολλά, ένας Βαρουφάκης που δεν θα υπογράψει τη συμφωνία, θα είναι στη συνέχεια ανεξέλεγκτος, αφού εκτός κυβέρνησης μπορεί να χτίσει έτι περαιτέρω τον μύθο του και να προβεί ενδεχομένως σε δημιουργία κόμματος, απολαμβάνοντας την δημοφιλία που απολαμβάνει τώρα.

Όπως και να χει, αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά μια αίσθηση προσωρινότητας, με το σενάριο των εκλογών μετά την ψήφιση της μικρής συμφωνίας να φαίνεται ακόμα περισσότερο στον ορίζοντα..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου