Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: Η Ρωσία δεν θα μας δώσει 5 δισ. ευρώ προκαταβολή από τα κέρδη του αγωγού


Φωτογραφία: Sooc

Οτι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να λάβει 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία, ως προκαταβολή από τα κέρδη του ρωσικού αγωγού, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι....
η κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει ποτέ για προκαταβολή από τα κέρδη. «Ξέρετε καμία χρυσή αγελάδα να την αρμέγουμε και να παίρνουμε δισ.;  Γράφτηκε, αλλά δεν το είπαμε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εξήγησε ακόμη ότι η κατασκευή του αγωγού θα γίνει εξολοκλήρου με χρηματοδότηση τρίτων και ότι η Ελλάδα θα έχει οφέλη τόσο από την κατασκευή όσο και από τη λειτουργία του αγωγού. Συμπλήρωσε, δε, ότι η Ελλάδα θα παίρνει το 50% των κερδών. 
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμη ότι «υπογράψαμε με τον πρωθυπουργό μνημόνιο στην Πετρούπολη», προκαλώντας το καυστικό σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. «Σιγά-σιγά προσαρμόζεστε γιατί το Σαββατοκύριακο θα υπογράψετε μνημόνιο και στην Αθήνα», του είπε, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στη ρωσική πόλη ως Πετρούπολη και όχι ως Αγία Πετρούπολη όπως είναι το όνομά της. «Πριν τη λέγατε Λένινγκραντ, τώρα Πετρούπολη, μέχρι το Σαββατοκύριακο που θα υπογράψετε το μνημόνιο θα γίνει και Αγία Πετρούπολη», είπε χαρακτηριστικά. 
Πάντως, δεν έλειψε και ένα μικρό καβγαδάκι στην Ολομέλεια, αν και χρέη προέδρου της Βουλής δεν εκτελούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά ο αντιπρόεδρος του Σώματος Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κ. Λαφαζάνης του έκανε παρατήρηση καθώς μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του έδωσε το λόγο στον κ. Γεωργιάδη, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, όπως είπε. 


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου