Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Τα ανιψούδια Τσίπρας-Καμμένος ζητούν από τον «Θείο Σαμ» να μαλώσει το ΔΝΤ

unclesam_22052015.jpg
 Την παρέμβαση των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών», ζήτησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. [tanea]
«Οι διαδικασίες των συνομιλιών πάνε αρκετά καλά, όπως με ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός», ανέφερε σχετικά......


Παράλληλα ενημέρωσε την αμερικανίδα αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες του Πρωθυπουργού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «οι ΗΠΑ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, θα βοηθήσουν για μια ακόμα φορά» εκτιμώντας ότι θα «έχουμε γρήγορα ευχάριστες εξελίξεις» αν ληφθεί υπόψιν ότι «πλέον η Συμμαχία αντιλαμβάνεται ότι το θέμα του ISIS διευρύνεται και ότι απαιτείται η σταθεροποίηση της Ελλάδας με οποιοδήποτε μέσο».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κοινή δράση μαζί με το ΝΑΤΟ και με τις χώρες οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στη συνάντηση «διευκρινίστηκε το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα σε σχέση με τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και με τα μέσα τα οποία χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για τη συνεργασία με το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, αλλά και τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Ρωσίας ο κ. Καμμένος αφού ανέφερε ότι συζητήθηκε, επανέλαβε τη θέση της χώρας«να προχωρήσει ο διάλογος που υπάρχει σε μία συμφωνία προς όφελος όλων».

«Στα ενεργειακά θέματα , πρόσθεσε, υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ΗΠΑ, το οποίο θα είναι και μία πολύ σοβαρή προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας».

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό για το οποίο ο κ. Καμμένος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ότι αποτελεί προϋπόθεση η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την περιοχή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας διευκρίνισε ότι στη συνάντηση «δεν τέθηκε θέμα εσωτερικής τρομοκρατίας. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το θέμα της εσωτερικής τρομοκρατίας αντιμετωπίζεται επιτυχώς στην Ελλάδα και με κοινή δράση. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», κατέληξε.

Epikairo: Ο Καμμένος την μια μέρα ξυπνά ρωσόφιλος, την άλλη αμερικανόφιλος και μάλλον αυτό το πατριωτικό υπέρ των ΗΠΑ ξέσπασμα του λεβέντη Πάνου όχι μόνο δείχνει αγωνία να επανορθώσει τα μάτια της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, η οποία μην ξεχνάμε ότι του ριξε άκυρο στην επίσκεψή του, αλλά ελεημονεί τον αμερικανικό παράγοντα να αμβλύνει την σκληράδα του ΔΝΤ, το οποίο δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται να σκληραίνει τη στάση του (βλ. αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ)

Μαζί με το ένα ανιψούδι του "Θείου Σαμ", και το άλλο ανιψούδι, ο πρωθυπουργός Τσίπρας ζητά εναγωνίως την παρέμβαση του αμερικανού ΥΠΟΙΚ για να αμβλύνει τις αντιστάσεις του ΔΝΤ (βλ. ρεπορτάζ εδώ), άσχετα που κατά το παρελθόν εκείνος, όσο και το έτερο ανιψούδι ξυφούλκησαν εναντίον του Ταμείου ή του αμερικανικού παράγοντα. Το φοβερό είναι ότι η κοινή γνώμη, παρασυρόμενη από την παραζάλη του μαρτυρίου της σταγόνας, δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει αυτές τις απίθανες κινήσεις που γίνονται από τους κυβερνώντες, που αν γίνονταν σε άλλες εποχές, θα είχαν ήδη στηθεί λαϊκά δικαστήρια στο Σύνταγμα.

Καταληκτικά, μακάρι αυτός ο τόπος να αποκτήσει συμφωνία και να θυμάται αυτή την απίθανη διαπραγμάτευση σαν μια φαιδρή ανάμνηση, γιατί αν τα πράγματα δυσκολέψουν και φτάσουμε στα άκρα, αυτό το φαιδρό κυβερνητικό μέτωπο δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να κρατήσει καθόλου τα μπόσικα για τη χώρα και τη δημοκρατία..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου