Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

«Μην μου τον Βούτση τάραττε»..

voutsis_07042015.jpg

«Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. 1,6 δισ. είναι οι τέσσερις δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία που θα μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει» δήλωσε στο Mega o υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. [tovima].........
Ο κ. Βούτσης απέδωσε τη μη συμφωνία στο γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις σε αρκετά ζητήματα και πρόσθεσε: «Πρέπει να λυθούν αυτά τα θέματα, να κυριαρχήσει η λογική και να μπορέσουμε να πάμε σε ένα πρόγραμμα για τη χώρα. Δηλαδή να υπάρχει μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στη χώρα θα είναι οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά θα εμπνέει και θα ανοίγει μια προοπτική».

Σκιαγραφώντας το περιεχόμενο μιας συμφωνίας ο κ. Βούτσης είπε πως αυτή δεν θα πρέπει να έχει δεύτερα προαπαιτούμενα αλλά να περιλαμβάνει μικρά πλεονάσματα και επενδυτικό πακέτο.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών ώστε να υπάρξει συμφωνία ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως αυτές μπορεί να παραταθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μια συμφωνία - πακέτο.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως η οποιαδήποτε συμφωνία θα πάει στη Βουλή προς έγκριση και δεν απέκλεισε το δημοψήφισμα λέγοντας πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στη στρατηγική της ασφυξίας αλλά δεν είναι στα σχέδιά της ένα πιστωτικό γεγονός, εκφράζοντας την εκτίμηση του ότι τα πράγματα είναι ώριμα για μια συμφωνία λογικής.

Epikairo: Τουλάχιστον οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο Νίκος ο Βούτσης δεν κρύβει την αλήθεια κάτω από το μαξιλάρι του, όχι επειδή θέλει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αλλά επειδή τον ενοχλεί στον υπνάκο που παίρνει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως επί παραδείγματι στην χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ:

voutsis_24052015.jpg

Όποιος άθλιος δανειστής-τοκογλύφος ταράζει τον Βούτση με τις απειλές του, θα έχει να κάνει με το συνδικάτο των ξαπλοπαραγωγών..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου