Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κύβος ερρίφθη από Φίλη: Αν δεν πετύχουν συμφωνία, θα αποδράσουν με δημοψήφισμα.

filis_24042015.jpg

Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα διαμήνυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση κλιμάκωσης των εκβιασμών. [naftemporiki]....

Μιλώντας στο Mega ο κ. Φίλης τόνισε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε λογική υποταγής της χώρας, προσθέτοντας πως αν υπάρξει τελεσίγραφο από την πλευρά των δανειστών του τύπου «αυτό είναι το πρόγραμμα και πάρτε το», τότε το τελεσίγραφο αυτό θα είναι και το αντικείμενο δημοψηφίσματος.

«Αλίμονο αν η Ευρώπη μας πει ότι η έκφραση του ελληνικού λαού, ένα δημοψήφισμα, ισοδυναμεί με τη χρεοκοπία της χώρας», ανέφερε ο κ. Φίλης ο οποίος ωστόσο ανέφερε πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ψευδαίσθηση ότι οι εταίροι θα έδειχναν μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Epikairo: Σιγά που θέλει η κυβέρνηση να κάνει τον λαό συμμέτοχο σε θεμελιώδεις αποφάσεις. Σιγά επίσης μην θέλει η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει τη συμφωνία με την προσφυγή σε δημοψήφισμα. Και σιγά επίσης μην είναι έτοιμη η κυβέρνηση να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες. Απλά στην περίπτωση που κατατεθεί στο τραπέζι μια συμφωνία από τους εταίρους, αυτό που θα θελήσει είναι να αποδράσει δια δημοψηφίσματος, παίρνοντας θέση κατά της συμφωνίας και ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στους δανειστές. Και επειδή ο ελληνικός λαός θα συμπεριφερθεί με σώφρονα τρόπο (;) και δεν θα ψηφίσει χρεοκοπία, οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν βρει το τέλειο άλλοθι για να προκηρύξουν εκλογές. Γιατί σιγά μην πιστεύει κανείς ότι μετά από ένα τέτοιο δημοψήφισμα, μπορεί να σταθεί έστω και για μια ημέρα η κυβέρνηση..
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/9892-kyvos-errifthi-apo-fili-an-den-petyxoun-symfonia-tha-apodrasoun-me-dimopsifisma#sthash.MW4XzpDx.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου