Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μήπως μαζί με την παράταση της δανειακής σύμβασης, η κυβέρνηση παραδίδει έμμεσα την εξουσία;

exetastiki_28052015.jpg
 Το κείμενο της παράτασης της δανειακής σύμβασης παραδόθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο. [naftemporiki]
Το κείμενο εστάλη στην επιτροπή από το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας την παρέδωσε στα κόμματα.........


Epikairo: Λαμβάνοντας υπόωη το tweet του πάντα ενημερωμένου Γιάννη Κουτσομύτη:

koutsomitis_28052015.png

Αλλά και το τελευταίο ρεπορτάζ από το Euroworking Group, το οποίο κάνει λόγο για τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά ότι αν δεν κλείσει η συμφωνία μέχρι την επόμενη Πέμπτη χάνονται όλα [in.gr], μας οδηγεί στην εξής σκέψη για τη σκοπιμότητα παράδοσης του κειμένου της παράτασης της δανειακής σύμβασης στην εξεταστικήεπιτροπή για το μνημόνιο:

Ότι πιθανόν αυτή η κίνηση να είναι μια πράξη ιστορικής αποτίμησης, με απλά λόγια μια έμμεση δήλωση παράδοσης της εξουσίας από τον Τσίπρα και την προσφυγή σε κάλπες, μιας και το μόνο κείμενο που υπάρχει επί διακυβέρνησής του είναι αυτό, άρα θα είναι και το προεκλογικό χαρτί που θα παίξει, εν είδει καταγγελίας ότι οι θεσμοί δεν τήρησαν αυτή τη συμφωνία. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε μιλάμε απλά για "γούστα" του Βαρουφάκη, ο οποίος θέλει να τρολάρει μια ολόκληρη διαδικασία.

Υπάρχει βεβαίως και μια λιγότερο παράτολμη σκέψη: Ενδεχομένως η κατάθεση της παράτασης της δανειακής σύμβασης να είναι απαίτηση της μεριάς των δανειστών, στο πλαίσιο της επιστροφής στην πραγματικότητα και ουσιαστικής επανέναρξης των διαπραγμάτευσεων, για μια συμφωνία που θα πρέπει να επικυρωθεί από την Βουλή.

Δεν ξέρουμε αν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης έχουν ήσυχη την συνείδησή τους, αλλά μια ολόκληρη χώρα βράζει σε μια ανήσυχη αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον της..
epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου