Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο Βαρουφάκης τελικά είναι ΥΠΟΙΚ ή πανελίστας σε μεσημεριανό;

varoufakis_22042015.jpg

Την πρόθεση του να μειώσει κατά 40% του μισθούς του ΔΣ του ΤΧΣ κοινοποίησε στο Euroworking Group ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του γεμάτη «καρφιά» για τους δανειστές. [iefimerida]
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:....


«Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, μειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης (Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου, κλπ) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως (300.000).

Ο Υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) - που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ - ο Υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε τον κ. Thomas Wieser, Πρόεδρο του EuroWorking Group, σχετικά. Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν "πισωγύρισμα" (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή».

Epikairo: Δεν υπάρχει μέρα που ο Βαρουφάκης να μην προκαλέσει με τη συμπεριφορά πριμαντόνας έναντι των Ευρωπαίων, μ' ένα υφάκι ειρωνικό, κατάλληλο για να πει την "ατακούλα", να "πικάρει" τον συνομιλητή, να πουλήσει πνεύμα για να φανεί ο ίδιος πόσο ουάου είναι.

Ας πει κάποιος στον Βαρουφάκη ότι δεν είναι πανελίστας σε μεσημεριανή εκπομπή, αλλά υπεύθυνος ΥΠΟΙΚ που διαπραγματεύεται τις τύχες ενός ολόκληρου λαού, γι αυτό ας αφήσει τους "λαϊσμούληδες" και την πίκα έναντι αυτών που τον κάνουν και κακοπερνά, γιατί σήμερα βγήκε η είδηση ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 2,2 δις (βλ. σχετικό ρεπορτάζ εδώ). Θα κάνει τίποτε για αυτό ή θα αρκείται σε επικοινωνιακά τερτίπια;
- See more at: http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου