Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ο Κορωνάκης «τραβάει το 13άρι» της εξαπάτησης: Δεν προβλέπεται 13η σύνταξη για το 2015

korwnakis_20052015.jpg
 Την πιθανότητα να μετατεθεί χρονικά για το 2016 η καταβολή της 13ης σύνταξης, η οποία έχει προαναγγελθεί για φέτος, αποκάλυψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega. [newpost]
Στην διάρκεια της εκπομπής Κοινωνία Ώρα MEGA, ο κ. Κορωνάκης ήρθε σε αντιπαράθεση για ...
την διαπραγμάτευση με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κοροϊδεύει τον κόσμο σχετικά με την 13η σύνταξη.

'Οπως επεσήμανε ο κ. Παπαμιμίκος: «Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Είπατε 13η σύνταξη. Περιμένουν όλοι οι συνταξιούχοι τη 13η σύνταξη. Η 13η σύνταξη έχει πάει ταξίδι», είπε ο κ. Παπαμιμίκος με τον κ. Κορωνάκη να απαντά: «Tο 2016 έχει πάει».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν έχει τελειώσει οριστικά το θέμα της καταβολής της σύνταξης για το 2015 και πρόσθεσε ότι η κουβέντα περιλαμβάνει μέσα και τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση και τρώει χρόνο, αυτό αφαιρεί δυνατότητες από την χώρα.

Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια:

Aν καταφέρουμε να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση, έχουμε στόχο να υπερβούμε το όριο του χαμηλού πρωτογενούς πλεονάσματος και αυτό θα μπορέσει να δώσει χρήματα και για τη 13η σύνταξη και για την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ...υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση για τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Πρέπει να δούμε πού θα κλείσει αυτό για να μιλήσουμε μετά για τον ΕΝΦΙΑ και τη 13η σύνταξη.

Ο κ. Κορωνάκης, τέλος, τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και θα έρθει στη Βουλή πολύ σύντομα ο σχετικός νόμος, ο οποίος είναι στη διαβούλευση.

Epikairo: Η εξαγγελία επιστροφής της 13ης σύνταξης από την αρχή όταν ανακοινώθηκε δεν γέμιζε το μάτι, μιας και πολλοί πίστευαν ότι αυτή η υπόσχεση δεν θα πραγματοποιηθεί. Σήμερα ο Κορωνάκης έρχεται και επιβεβαιώνει το πιθανό ναυάγιο μιας "αχρείαστης" προεκλογικής υπόσχεσης, η οποία απλά συνέβαλλε στην πλειοδοσία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις εκλογές.

Σε σχέση με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η 13η σύνταξη ήταν μια υπόσχεση που δεν την ζήτησε κανείς ποτέ ανοιχτά, ενώ σε σχέση με τις δύο άλλες, ήταν το κερασάκι σε μια θελκτική τούρτα που σέρβιρε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για να εκλεγεί. Με άλλα λόγια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποσχεθεί την 13η σύνταξη, δεν θα του κόστιζε σχεδόν τίποτα, σε αντίθεση βεβαίως με τον ΕΝΦΙΑ, που αποτελεί τον κορυφαίο εμπαιγμό, μαζί με την "επανίδρυση" του Κράτους από τον Καραμανλή και τον "μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες" από τον Σαμαρά.

Με ανοιχτό και το ασφαλιστικό, στο οποίο η παρέμβαση είναι σχεδόν αναπόφευκτη, η μη υλοποίηση της 13ης σύνταξης επί της ουσίας τραβάει το "13άρι" της εξαπάτησης εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της οποίας ο λογαριασμός δεν θα έρθει τώρα, αλλά τον Σεπτέμβρη, μαζί με την εφαρμογή της συμφωνίας που ευελπιστούμε να επιτευχθεί, καθιστώντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης "νεκρό γράμμα"..
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου