Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

FAZ : Η Ελλάδα ξεμένει από λεφτά σε 2 εβδομάδες!


Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα που στέλνει η γερμανική εφημερίδα Frankfruter Allgemeine Zeitung, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικό άρθρο της τα κεφάλαια της Ελλάδας επαρκούν μόνο μέχρι τις 8 Απριλίου.
Η FAZ επικαλείται εσωτερικούς υπολογισμούς της Κομισιόν, με βάση τα στοιχεία που... έχουν συγκεντρώσει τα στελέχη της από την Αθήνα. Στους υπολογισμούς της Επιτροπής, σύμφωνα με την εφημερίδα υπολογίζεται και η χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και κρατικών επιχειρήσεων.
Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία η γερμανική εφημερίδα εξάγει το συμπέρασμα ότι δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής μισθών και συντάξεων, ενώ τονίζει ότι από την 9η Απριλίου η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι «κρίσιμη» σύμφωνα με την Κομισιόν.
Όπως προειδοποιεί η FAZ, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τρέξει το θέμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων, καθώς έχει στη διάθεσή της μόλις δύο εβδομάδες, ώστε να πείσουν τους εταίρους να αποταμιεύσουν κεφάλαια προς την Ελλάδα. 
Τονίζει δε ότι η Κομισιόν περιμένει πως τα στελέχη της θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν σύντομα τα βιβλία σε ελληνικά υπουργεία, κάτι στο οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έφερε αντίρρηση.
 http://politika-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου