Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ούτε τα προσχήματα κύριε Πρόεδρε;

pakis_ptd_13032015.jpg
 Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της εκλογής του επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου ήταν μέλος μέχρι τώρα.
Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχτηκαν στο Ίδρυμα ο Πρόεδρος και πρέσβης, Πέτρος Μολυβιάτης, ο Αντιπρόεδρος Αχιλλέας Καραμανλής και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κώστας Καραμανλής. [real.gr]............


Epikairo: Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά ο νέος ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ανήμερα της ορκομωσίας του αποφάσισε να επισκεφτεί το Ίδρυμα Καραμανλή. Αλήθεια, πώς εξυπηρετείται η εθνική ενότητα και ομοψυχία, μ' αυτή την καθαρά κομματική πράξη του νέου Προέδρου; Είναι σαν να πήγαινε ο Παπούλιας το 2005 στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, ή στο Πρώτο νεκροταφείο, όπου εκεί βρίσκεται η τελευταία κατοικία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Μ' αυτή την πράξη είναι σαν να καθαγιάζεται ο "καραμανλισμός", σαν να μπαίνει σε ένα άβατο, όπου δεν χωρά καμιά κριτική, άσχετα της προσφοράς που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο Παυλόπουλος με την πράξη του αυτή υποδηλώνει ότι το μόνο χαρακτηριστικό που μέτρησε για την επιλογή του από τον Τσίπρα ως ΠτΔ ήταν η ιδιότητα του Καραμανλικού και καμία άλλη, νοοτροπία αν μην τι άλλο που συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τον θεσμό, αλλά και για μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης που διαφωνεί κάθετα με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου.

Μάλιστα αν σκεφτεί κάποιος ότι και η πρώτη επίσκεψη του νέου ΠτΔ θα είναι τη Δευτέρα στον Πάνο Καμμένο, που κατέχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (συνταγματικά ο ΠτΔ είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων), καταλαβαίνει κανείς πόσο καλά δουλεμένο είναι το πράγμα και το πόσο ανίερο πλέγμα εξουσίας χτίζεται μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου-Παυλόπουλου..
- See more at: http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου