Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

«Πράσινα» πηγαδάκια…

Οι διαφωνίες και τα παράπονα (ΦΩΤΟ)...
Με τον προβληματισμό, για την εικόνα κόμματος μετά και τις τελευταίες εκλογές, να είναι έντονος, αρκετά ήταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση, έκαναν… 
κατ’ ιδίαν συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση συμφώνησαν ότι το Συνέδριο της 15ης Μαΐου θα είναι προγραμματικό, πολιτικό, αξιακό, όπως εισηγήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά υπήρξε διαφωνία ως προς το οργανωτικό σκέλος και κυρίως, αν θα γίνει και εκλογή οργάνων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μια πλευρά, την οποία εξέφρασε ο Κώστας Σκανδαλίδης, τοποθετήθηκε υπέρ της εκλογής οργάνων, ενώ μια άλλη πλευρά στην οποία τοποθετούνται η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετήθηκε κατά της εκλογής οργάνων, κυρίως της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Πολύ επιφυλακτικός για την εκλογή οργάνων από το έκτακτο Συνέδριο είναι ο Γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, όπως ανέφερε σε συζήτησή του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία. Ανέφερε επίσης ότι στο Συνέδριο θα πρέπει να εμφανιστούν όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το κόμμα, την παράταξη και τη χώρα και να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με βάση τις οποίες θα ζητήσουν την ψήφο των συνέδρων.

Πάντως, η διαδικασία για την εκλογή προέδρου δεν έχει προσδιοριστεί, ακόμα, χρονικά, κάτι που πολλοί χρεώνουν στον κ. Βενιζέλο, με τον κ. Ανδρουλάκη να διατυπώνει τη δική του πρόταση, ότι η εκλογή πρέπει να γίνει ένα μήνα μετά το Συνέδριο και αφού, προηγουμένως γίνει η πιστοποίηση των μελών και των φίλων που θα έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στη διαδικασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου