Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Επανέλαβε την πρόταση για τα ευρωομόλογα ο Παπανδρέου



Την πρόταση για έκδοση ευρωομολόγων επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος των σοσιαλδημοκρατών στο Όσλο της Νορβηγίας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

“Η Ευρώπη έχει μεγάλες δυνατότητες. Η Ευρώπη μπορεί να μοχλεύσει χρήματα. Μπορεί να δημιουργήσει ευρωομόλογα,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.....

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε για δημιουργία εμποδίων στην προσπάθεια της Ελλάδας για ανάπτυξη.

“Η κατάσταση προφανώς δεν είναι εύκολη αλλά κάθε μικρή λεπτομέρεια για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα μεγαλοποιείται από τα διεθνή μέσα. Αν μιλάμε κάθε μέρα για την επερχόμενη ημέρα καταστροφής, δεν θα βοηθηθούν οι επενδύσεις, δεν θα βοηθηθεί η κατανάλωση. Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ανασφάλεια στον ελληνικό λαό,” σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Νωρίτερα το Capital.gr σε άρθρο με τίτλο Γ. Παπανδρέου: Οι αγορές μας χτυπούν ασταμάτητα μετέδιδε τα εξής: 
Η Ευρώπη πρέπει να εμμείνει στο κοινό νόμισμα και να σταματήσει το «παιχνίδι των εθυνών» που εμποδίζει την πρόοδο σε ένα φάσμα θεμάτων από τα οικονομικά έως την ανεργία, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου από το Όσλο.

«Ψάχνουμε για αποδιοπομπαίο τράγο, παίζουμε το παιχνίδι των ευθυνών», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντηση των σοσιαλιστών στο Όσλο.

«Λέμε ότι ευθύνεται ο Βορράς, ότι ευθύνεται η περιφέρεια, ότι ευθύνονται οι μετανάστες. Προφανώς όλο αυτό καθιστά ανίκανη την Ευρώπη, χάνουμε τη δυναμική μας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επίσης τόνισε ότι η Ευρώπη δεν έχει εναλλακτική από το να στηρίξει τη νομισματική ένωση παρά το σκεπτικισμό των χρηματαγορών και των μέσων ενημέρωσης. «Δεν υπάρχει επιστροφή από το δρόμο του ευρώ, όμως δεν σημειώνουμε αρκετά βήματα προόδου», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε δε, ότι ακόμη και το ΔΝΤ σήμερα εκτιμά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, ότι μπορούμε να διαχειριστούμε το χρέος χωρίς αναδιάρθρωση. «Ωστόσο οι αγορές μας χτυπούν ασταμάτητα, τα μέσα ενημέρωσης προβλέπουν την ημέρα της κρίσης και αυτό προωθεί μία κουλτούρα φόβου».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου