Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Γιατί ο Ανδρέας Πετρουλάκης ενδέχεται να είναι ο καλύτερος αρθρογράφος στην Ελλάδα



Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν μέσα από τα σκίτσα του στην Καθημερινή αλλά τα τελευταία χρόνια
ο Ανδρέας Πετρουλάκης αρθρογραφεί και στο Protagon.gr, αποτελώντας μια από τις καλύτερες πένες στην Ελλάδα της κρίσης.....

Η αλήθεια είναι ότι όταν πρόκειται για την αξιολόγηση κάποιου αρθρογράφου, τα πάντα είναι υποκειμενικά, μόνο που στην περίπτωση του κ. Πετρουλάκη υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι κάτι κάνει πολύ καλά.

Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά οι δυο πρόσφατες αγωγές που έχουν ασκηθεί εις βάρος του από δυο πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης.

Χθες, έγινε γνωστό ότι με την ιδιότητα του συγκυβερνήτη στην κυβέρνηση της Αριστεράς, ο Πάνος Καμμένος του ζητά 1 εκατομμύριο ευρώ για ένα άρθρο που περιέχει μονάχα αξιολογικούς χαρακτηρισμούς.

Ο τίτλος του ήταν «Π. Καμμένος. Έχουν αρχίσει και του μοιάζουν» και μεταξύ άλλων ανέφερε:
Είναι βγαλμένος από την ίδια μήτρας της έξαλλης εθνολαϊκίστικης ακροδεξιάς με κάπως πιο εμπλουτισμένο ρεπερτόριο με αεροψεκασμούς, υδατάνθρακες και οπερετικές αλληλοδωροδοκίες σε μοντάζ Λαζόπουλου. Επιπλέον, ο ίδιος ο αρχηγός, παρά το φλογερό ταμπεραμέντο του δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις οff shore εταιρείες και το αδήλωτο κότερο που του καταλογίζουν. Θα περίμενε λοιπόν εύλογα κανείς, όλοι οι αριστεροί δημοσιολόγοι να υποδέχονταν με την ίδια φρίκη τη συμμετοχή του κόμματος των ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση, και μάλιστα της πρώτη φορά αριστεράς, όπως είχε συμβεί και με το ΛΑΟΣ. Αμ δε. Άκρα του τάφου σιωπή. Όσο ακούγαμε τρία χρόνια για τον διορισμό του κ. Βορίδη από τον Παπαδόπουλο, άλλο τόσο δεν ακούσαμε τώρα για τους λόγους και τα βιβλία που έγραφε ο Γεωργαλάς για τον κ. Καμμένο. Ούτε καν από εκείνους τους πιστούς στον Ανδρέα παλιούς Πασόκους, τώρα ΣΥΡΙΖΑ - λησμόνησαν ότι του είχε αφιερώσει το πρώτο του βιβλίο δείχνοντάς τον ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη.
Λίγο καιρό πριν, εναντίον του κ. Πετρουλάκη είχε κινηθεί ο περιβόητος Γιώργος Κουρής εξαιτίας ενός άρθρου με τίτλο «Γιώργος Κουρής, η κατσαρίδα της Μεταπολίτευσης» καθώς ο γνωστός σκιτσογράφος ανέφερε:
Λένε ότι αν γίνει πυρηνικός πόλεμος το μόνο είδος που θα γλυτώσει θα είναι η κατσαρίδα. Αν υπάρχει αντίστοιχό της σε άνθρωπο αυτό είναι ο Γιώργος Κουρής. Όποια μεταβολή και αν συνέβαινε στον πολυτάραχο βίο της Μεταπολίτευσης αυτός βρισκόταν πάντα στο συμφερότερο στρατόπεδο. Πάρα πολλοί καταστράφηκαν από λάθος συμμαχίες, ηττήθηκαν από κακές εκτιμήσεις των συσχετισμών και περιέπεσαν στην ανυπαρξία, αλλά όχι ο αρχιερέας του Αυριανισμού. Αυτός ο τερατώδους αντοχής εκδότης άλλαζε σαν χαμαιλέων έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα, συνεταίρους και παρατάξεις και πάντα κατάφερνε να επιβιώνει. Ακόμα και αυτήν την εποχή, που φαίνεται να τελειώνουν τα ψέματα για πολλούς λούμπεν επιχειρηματίες, αυτός ξαναγίνεται κυρίαρχος παίκτης. Εκεί που τον θυμόσουν στη φυλακή για δυσθεώρητα χρέη, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχει ξαναγίνει  ρυθμιστής του δημοσίου βίου. 
Να τον χαίρονται οι αριστεροί σύντροφοι του. Όπως σημειώνει και η Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Facebook:
Το αίσθημα ανελευθερίας, συσκότισης και παραπληροφόρησης γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό. Με "αριστερή" κυβέρνηση! Συμπαράσταση στον Ανδρέα Πετρουλάκη και σε όλους τους λειτουργούς του τύπου που επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους και να τολμούν.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου