Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νέα κόντρα Κωνσταντοπούλου - Φίλη…

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Βούτσης…
Μια ιδιαίτερη σχέση φαίνεται ότι έχουν αναπτύξει ήδη η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη. 
Αυτή η...
σχέση συνεχούς διαφωνίας στα εκάστοτε θέματα που προκύπτουν στην Ολομέλεια του Σώματος, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αφορμή ήταν η εισηγητική τοποθέτηση της Προέδρου, που ζήτησε να εφαρμοστεί διάταξη του Κανονισμού βάσει της οποίας θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι υπουργοί για το νομοσχέδιο και μετά να πάρουν τον λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι υπόλοιποι βουλευτές. Η θέση αυτή όμως προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παραβίαση των κοινοβουλευτικών ηθών, καθώς και του κ. Φίλη που εμμέσως συμφώνησε λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό κινδυνεύει να υποβαθμιστεί ολόκληρη η συζήτηση και η προσοχή όλων να στραφεί μόνο στους υπουργούς. «Το διευκρίνισα, δεν τίθεται υπό συζήτηση ή διαπραγμάτευση. Η Βουλή θα εφαρμόσει τον Κανονισμό. Θα προταχτούν οι υπουργοί για να τοποθετηθούν επί της αρχής», απάντησε με επιθετικό τόνο η Πρόεδρος.

Τη λύση τελικά έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος για ακόμα μια φορά λειτούργησε πυροσβεστικά, προτείνοντας να τοποθετηθεί πρώτα η αρμόδια υπουργός, να ακολουθήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι βουλευτές και κατά τη διάρκεια της συζήτησης να παίρνουν το λόγο οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου