Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Λες το «δημοτικό γλέντι» της 25ης Μαρτίου να είναι το γλέντι της χρεοκοπίας;

doukammenos_17032015.jpg

Διαφορετικός θα είναι ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, καθώς οι πληροφορίες για το σχεδιασμό της παρέλασης αναφέρουν ότι εκτός από τη στρατιωτική παρέλαση διοργανώνεται και δημοτικό γλέντι. [tovima]
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, κάγκελα στην πλατεία Συντάγματος δεν θα στηθούν, η προσβαση του κόσμου θα είναι ....
ελεύθερη -θα μοιραστούν και σημαιάκια-, ενώ οι επίσημοι θα αλλάξουν θέση ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί η στρατιωτική παρέλαση, αλλά οι μπάντες του στρατού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα παίξουν γνωστά εμβατήρια, καθώς και δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Epikairo: Η μια διάσταση είναι η υπόσχεση που αθετείται: Στα μακάρια χρόνια της αντιπολίτευσης ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν την κατάργηαη των παρελάσεων, επειδή ήταν κατάλοιπο της δικτατορίας του Μεταξά. Σήμερα, όχι μόνο θα γίνουν κανονικά παρελάσεις, στρατιωτικές εν προκειμένω, αλλά θα ενσωματώσουν και το φολκλορικό στοιχείο του "δημοτικού γλεντιού" για την απαραίτηση εθνική ανάταση, να αισθανθεί περήφανος ο έλληνας που έχει αυτή την κυβέρνηση.

Η άλλη διάσταση έχει να κάνει με τον συμβολισμό αυτής της κίνησης. Κάποιοι θα πουν ότι σε ολόκληρο τον κόσμο οι εθνικές επέτειοι είναι ευκαιρία διεξαγωγής εορταστικών εκδηλώσεων, όπου δίδεται η ευκαιρία η συλλογική μνήμη να εκφραστεί μέσω αυτών. Ωστόσο, επειδή κατοικούμε στην Ελλάδα και όχι στις Η.Π.Α. ή την Ιρλανδία, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιο καθεστώς χρησιμοποιούσε τον θεσμό των παρελάσεων για ξέσπασμα του "πόπολο": Μα φυσικά η Χούντα των συνταγματαρχών, η οποία καμούφλαρε τη δικτατορία με πολλές ενέσεις κιτς πατριωτισμού, προσπαθώντας κατά αυτό το τρόπο να νομιμοποιηθεί στα μάτια των ελλήνων.

Κάτι ανάλογο, δυστυχώς, δοκιμάζεται και τώρα: Με υπουργό Άμυνας τον δεξιό Καμμένο και περιφερειάρχη μια εντελώς συστημική προσωπικότητα όπως η Ρένα Δούρου, στήνεται ένα σκηνικό "εθνικής ανάτασης", μια εμποροπανήγυρις εθνολαϊκισμού, όπου ο λαουτζίκος (μη νομίζετε, έτσι αντιμετωπίζουν οι κυβερνώντες τον ελληνικό λαό) θα έχει την ευκαιρία να "ξεδώσει", να χορέψει, να γιορτάσει, να αποθεώσει την πατριωτική ελληνική κυβέρνηση. Βέβαια δύο μέρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με την Άνγκελα Μέρκελ και η τροπή των πραγμάτων μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, όχι μόνο στο ευρώ.

Μπορεί να γιορτάζουν την ημέρα της αυτιστικής ανεξαρτησίας, η οποία αναμεμειγμένη με τον κιτς πατριωτισμό θα μπουκώσει τις συνειδήσεις των νεοελλήνων, μιας και λεφτά στο πορτοφόλι δεν θα υπάρχουν από ένα σημείο και έπειτα. Στο γλέντι αυτό, η κυβέρνηση ΑΝΕΛΥΡΙΖΑ θα έχει στο τραπέζι πολύ άρτο και πολύ θέαμα, ενώ υπάρχει η σκέψη οι εύζωνοι να χορεύουν με τη φούντα και το τσαρούχι ζεϊμπέκικο, για να τονωθεί το πατριωτικό φρόνημα..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου