Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Όταν η αποστασία και η υποκρισία επιβραβεύονται σ' αυτόν τον τόπο..#Παναρίτη

panariti_11022015.jpg

Είναι θεσμική οικονομολόγος, ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. [iefimerida].....
Δούλεψε ως οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα η Ελενα Παναρίτη και σήμερα δραστηριοποιείται στην ελεύθερη αγορά ενώ γράφει τις απόψεις της στο μπλογκ της thoughtAction.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ειδική σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και θα βρίσκεται στο πλευρό του κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο eurogroup απόψε το βράδυ.

Epikairo: Η μια πτυχή του σχολιασμού είναι ότι ο Βαρουφάκης προσλαμβάνει στο πλευρό του μια πρώην βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, την οποία τοποθέτησε ο Παπανδρέου και η οποία ψήφισε όλα τα μνημόνια, μέχρι που έληξε η θητεία της τον Μαϊο του 2012.

Υπάρχει όμως και η άλλη πτυχή: Η Έλενα Παναρίτη ήταν μεταξύ των βουλευτών-αποστατών τον Νοέμβριο του 2011, συμβάλλοντας στην πτώση της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του 44%. Μάλιστα είχε δηλώσει τότε σε ανακοίνωση της για το δημοψήφισμα: "Δεν πρόκειται να συναινέσω στην διενέργεια δημοψηφίσματος. Πριν από δύο χρόνια ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να προσφέρω τις δυνάμεις μου ως Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μου. Δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχθώ και να συνταχθώ με κανένα τρόπο σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μου. Δεν πρόκειται να συναινέσω στην διενέργεια δημοψηφίσματος. Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία καταστροφής της χώρας μου" [euro2day].

Άλλοι θα σταθούν στην αχαριστία. Εμείς όμως θα σταθούμε στο γεγονός ότι η ίδια ξυφούλκησε κατά του δημοψηφίσματος, το οποίο μπορεί και πάλι να επανέλθει στην επιφάνεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κλήθηκε να συμβουλεύσει. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Βαρουφάκης κάνεισ τροφή στον ρεαλισμό ή η αποστασία επιβραβεύεται διακομματικά σ' αυτό το τόπο, ασχέτως αν η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ την έχει αποκαλέσει πολλάκις "νεοφιλελεύθερη".

Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για την υποκρισία που επικρατεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπου στο όνομα της δημοφιλούς λαϊκής εντολής μπορούν να ξεπλυθούν συμπεριφορές, νοοτροπίες και διαδρομές, επειδή το κάνει η "εθνοσωτήριος" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΕΛ..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου