Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; #Σαμαράς

samaras_16022015.jpg
 Άμεσα αντέδρασαν τα «φιλοευρωπαϊκά» κόμματα της αντιπολίτευσης μόλις έγινε γνωστό το τελεσίγραφο των ευρωπαϊκών αρχών στην ελληνική κυβέρνηση για παράταση του Μνημονίου. [7imeres]
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά την αποτυχία του Eurogroup ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τον συντονισμό των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» όπως είπαν, για να...
εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε την πρόταση να αναληφθεί κοινή πρωτοβουλία των τριών κομμάτων και επανέλαβε την πρόταση του για τη σύγκλιση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό στον οποίο όπως λένε στο Ποτάμι ανήκουν οι πρωτοβουλίες των κινήσεων.

Και ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, θεώρησε ότι η πρόταση του προέδρου της ΝΔ δεν προσφέρει κάτι σε αυτή τη φάση και αντιπρότεινε αυτό που ζητεί επίμονα τις τελευταίες ημέρες, να ενημερώσει επισήμως η κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα και πως σκοπεύει να χειριστεί την κατάσταση που γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς τα περιθώρια στενεύουν όπως διαμηνύουν οι εταίροι.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για δυσάρεστη έκπληξη και επισημαίνει πως η Κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης γιατί "η ρήξη δεν είναι λύση".

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.
Παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τινάξουμε όλα στον αέρα.
Η ρήξη δεν είναι λύση».

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης ζητούμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα, επίσημα και σε βάθος τα κόμματα, με τον τρόπο που κρίνει θεσμικά πρόσφορο, προκειμένου να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας με όρους καλύτερους και όχι χειρότερους για τους πολίτες και την οικονομία».

Epikairo: Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, κοινώς τι κόφτει τον Σαμαρά να τηλεφωνήσει σε Βενιζέλο και Θεοδωράκη αμέσως μόλις έγινε γνωστό το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup.

Είναι προφανές ότι ο Σαμαράς επιδιώκει να υπερβεί την εσωκομματική αμφισβήτηση, ελπίζοντας σε ατύχημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κάλεσμα του από την ιστορία. Γι αυτό και προσπαθεί de facto να δημιουργήσει ένα πρόπλασμα συνασπισμού με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Αν και οφείλουμε να πούμε στον Αντώνη Σαμαρά, ότι πλέον δεν είναι πρωθυπουργός και ότι αυτό το αδιέξοδο έχει εν πολλοίς την δική του υπογραφή, μέσω της συμφωνίας για 2μηνη παράταση.

Αν είχε τα κότσια ο Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός, ας έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από τα μνημόνια, εξαιτίας της ανικανότητας της δικής του κυβέρνησης και ας συμφωνούσε με τους εταίρους 6μηνη και όχι 2μηνη παράταση, προτείνοντας για την προεδρία της Δημοκρατίας έναν υποψήφιο της προκοπής και διακομματικό..
- See more at: http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου