Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τσίπρας αντλεί νομιμοποίηση από την πλατεία και όχι από δημοψήφισμα;

tsipras_13022015.jpg
 Ακούγοντας την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε βάσει του προηγούμενού μας post "Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ας μην περιμένουμε πλέον άλλο θαύμα". Ωστόσο, οφείλουμε να σταθούμε σε δύο σημεία [enikos]:....
[..]
"Απαντώντας σε ερώτηση αν το «κοινωνικό συμβόλαιο», θα τεθεί σε δημοψήφισμα ή θα επιλεγεί η κοινοβουλευτική οδός ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα κατατεθεί στην βουλή. Αιτιολόγησε την θέση του αυτή εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την εμπιστοσύνη του λαού προς την κυβέρνηση, κάτι που όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης.

Επί πέντε χρόνια, είπε ο κ. Τσίπρας ο λαός διαδήλωνε καταγγέλλοντας τις κυβερνήσεις, ενώ σήμερα διαδηλώνει για να υποστηρίξει την κυβέρνηση, κάτι που μας ισχυροποιεί, είπε χαρακτηριστικά".

Epikairo: O Τσίπρας αρκείται στην εμπιστοσύνη των κομματικών πλατειών και όχι στο σπουδαιότερο αμεσοδημοκρατικό θεσμό του δημοψηφίσματος, αποδεικνύοντας ότι τη συναίνεση την βλέπει υπό το πρίσμα της κομματικής αποδοχής ενός συγκεκριμένου ακροατηρίου και φυσικά στις δημοσκοπήσεις.

Επιπλέον, ο Τσίπρας παραδέχτηκε ότι στις διαδηλώσεις που γίνονταν την περίοδο 2010, 2011, ότι υπήρχε βία στις διαδηλώσεις, όταν βέβαια τότε ως επικεφαλής ενός κόμματος του 4% χαρακτήριζε την βία ως "δίκαιη αγανάκτηση", καλώντας σε πολιτική ανυπακοή και ανατροπή της κυβέρνησης. Τώρα, που η πλατεία εν πολλοίς ήρθε στην εξουσία, ο Τσίπρας αποδέχεται τις διαδηλώσεις υποστήριξης, οχυρούμενος πίσω από την δημοφιλία που επιφυλάσσει το μήνα του μέλιτος του πρώτου μήνα..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου