Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Γαϊτάνη: Η κυβέρνηση Αριστεράς δεν μπορεί να συναινεί με δεξιούς...

H Άννα Γαϊτάνη προτίμησε να απουσιάσει από τη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, από το να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο

Λόγους «συνείδησης και...
πολιτικής παράδοσης» επικαλείται η κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη για την απόφασή της να απουσιάσει από τη σημερινή ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην στηρίξει την πρόταση του κόμματός της.

Σε επιστολή της επισημαίνει ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες όμως υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να υπηρετηθούν «μέσα από συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από τον χώρο της Δεξιάς». Προσθέτει μάλιστα ότι μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα επιτεθούν οι στόχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της βουλευτή έχει ως εξής: «Δεν παρευρέθηκα στη συνεδρίαση της Βουλής που ψήφισε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης αδυνατούσα να υποστηρίξω με ψήφο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση του κόμματος με το οποίο εκλέχτηκα. 
Συνεχίζω να υποστηρίζω με θέρμη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Αυτό το πολιτικό σχέδιο δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπηρετηθεί μέσα από συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από τον χώρο της Δεξιάς. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μέσα από τη συλλογική λειτουργία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη δράση των μελών του και την παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί νικηφόρα.

Ιωάννα Γαϊτάνη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου