Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Το Κίνημα Παπανδρέου μία ανάσα πίσω από το Ποτάμι; [κυλιόμενη δημοσκόπηση ΝΔ] #tokinima -

2015-01-17_5.31.18.png

Μια βδομάδα πριν λήξει ο προεκλογικός αγώνας, τα κομματικά επιτελεία, «κοιτάζουν» με αγωνία τις κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο σαφή εικόνα για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και να προσαρμόσουν αναλόγως την στρατηγική τους την τελευταία εβδομάδα...
Σύμφωνα λοιπόν με διαρροές από τα δύο μεγάλα κόμματα που διεκδικούν τη πρωτιά στις εκεί που υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύουν οι εταιρείες και των κρυφών δημοσκοπήσεων είναι για το κίνημα Γ. Παπανδρέου.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν το Κίνημα στο 5-6 % ενώ τα ΜΜΕ κατά μέσο όρο περίπου στο 2,5%. Μια εξήγηση που δίνουν αρκετοι είναι ότι στη έρευνες που γίνονται το κόμμα Παπανδρέου παρουσιάζεται ως ΚΙΔΗΣΟ και όχι σαν ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που είναι περισσότερο γνωστό. Αυτή η ερμηνεία ενδεχομένως έχει κάποια βάση, αλλά ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι αυτό γίνεται εξ αιτίας της έχθρας του μιντιακού κατεστημένου που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο από τα μεγάλα συμφέροντα στο πρόσωπο Παπανδρέου με στόχο να σπάσουν τον ενθουσιασμό και τη ψυχολογία φίλων του.

Σύμφωνα με κυλιόμενη εσωτερική έρευνα τα ποσοστά τη τελευταία βδομάδα διαμορφώνονται συνολικά ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 34%
ΝΔ: 29%-30%
Χρυσή Αυγή 7%
Το Ποτάμι 6%
Κίνημα 5%-6%
ΚΚΕ 5%
ΠΑΣΟΚ 3%-4%
ΑΝΕΛ 2,5%

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου