Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η γελοία λογική...

...του "αν δεν κατέβαινε το Χ κόμμα στις εκλογές, το Ψ κόμμα θα πήγαινε καλύτερα"...
Την ώρα που η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, συνεχίζουμε να ακούμε απίστευτες ανοησίες από...
δήθεν σοβαρούς ανθρώπους οι οποίοι μπροστά στην εκλογική τους επιβίωση, είναι διατεθειμένοι να επικαλεστούν το οτιδήποτε.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά η νέα μόδα είναι να κατηγορείς τον πολιτικό σου αντίπαλο επειδή...υπάρχει, επειδή τολμά να κατέβει στις εκλογές και δεν σε αφήνει ήσυχο, χωρίς κανέναν ανταγωνισμό.

Φυσικά, η θεωρία αυτή ξεκίνησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον άνθρωπο που ιστορικά έχει εισάγει στον δημόσιο διάλογο τους περισσότερους βαρύγδουπους όρους που στην πραγματικότητα δεν έχουν το παραμικρό νόημα. Τι είπε λοιπόν ο εθνικός μας Αντιπρόεδρος; Ότι αν δεν υπήρχε το κόμμα ΓΑΠ, το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε τη 3η θέση, αν και μέχρι τότε δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι το 3ο κόμμα.

Εδώ και λίγες μέρες, τα ίδια λένε και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία λένε δημόσια ότι αν δεν υπήρχαν(!) το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το Κίνημα, τότε η διαφορά του κόμματος του με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι πολύ μικρή καθώς οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα συσπειρώνονταν γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά.

Προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω το νόημα τέτοιων τοποθετήσεων. Είναι δυνατόν σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία να συζητάμε αν καλώς υπάρχουν διάφορα κόμματα; Πόσο προσβλητικό είναι αυτό για τους ψηφοφόρους; Πόσο ζώα τους θεωρούν ορισμένοι;...
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου