Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΓΑΠ για Σαρκοζί: Θα μπορούσε να ανέβει στην καρέκλα, αν ήθελε, αλλά δεν ανέβηκε

Papandreou-Sarkozi-Merkel-5.jpg

Παραθέτουμε ενδιαφέρον απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στο ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στ. Διαμαντόπουλο:....

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θέλω να μείνω άλλο στο χτες. Έχει πολλά ανοιχτά θέματα. Πολλοί ρωτάμε αν όντως αυτά που κυκλοφορούν, ότι κατά τη διάρκεια των Καννών συνέβησαν έως και προσβλητικά απέναντί σας και στη χώρα, με το Σαρκοζί να σηκώνεται, να μιλάει άσχημα κτλ, δεν θέλω όμως να μείνω σε αυτά.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, να σας πω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι αλήθεια ότι ο Σαρκοζί ανέβηκε στην καρέκλα επάνω;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι. Θα μπορούσε ο άνθρωπος, αν ήθελε, αλλά δεν ανέβηκε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήταν τραγικό τραπέζι συζήτησης;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ήταν μία σκληρή διαπραγμάτευση. Και βεβαίως, ο Σαρκοζί ήταν πολύ αντίθετος. Αλλά στο τέλος, όλοι μείναμε σύμφωνοι.
Το τονίζω αυτό. Γύρω από το τραπέζι, όλοι μείναμε σύμφωνοι, ότι θα γίνει το Δημοψήφισμα. Και θα γίνει το Δημοψήφισμα με το ερώτημα αν ο ελληνικός λαός θέλει ή όχι το πρόγραμμα προσαρμογής το οποίο είχαμε συμφωνήσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και όχι : «Ναι ή όχι στο Ευρώ»;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν ήταν το ερώτημα «Ναι ή όχι στο Ευρώ». Ο κος Σαρκοζί έκανε το μεγάλο λάθος και μάλιστα επισημάνθηκε στον κο Σαρκοζί από τον Βαν Ρομπάι. Εκεί, μέσα στο Συμβούλιο του είπε: «Νικολά δεν είναι το ερώτημα: «Ναι ή όχι στο Ευρώ». Καταρχήν δεν μιλάμε για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Το ερώτημα είναι αν θέλουν το πρόγραμμα ή όχι. Βεβαίως αν απορρίψουν το πρόγραμμα θα υπάρχουν συνέπειες και πιθανώς αυτό να οδηγήσει στην έξοδο από το Ευρώ. Αλλά δεν είναι: Ναι ή όχι στο ευρώ».
Και να σας πω κάτι; Ο κόσμος στο Ευρώ ήθελε να μείνει. Δεν ήταν αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα ήταν αν θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα πρόγραμμα που μας διασφαλίζει να μείνουμε στο Ευρώ.

epikairo: Στο απόσπασμα αυτό υπάρχει μία συγκεκριμένη είδηση! Οι Σαρκοζί-Μέρκελ είχαν συμφωνήσει με το δημοψήφισμα και με την διατύπωση Παπανδρέου που αφορούσε στο PSI και όχι στο δίλημμα ''ευρώ ή δραχμή''! Κατόπιν, πίσω από την πλάτη του, πιθανώς εξουσιοδότησαν τον Μπαρόζο να διαπραγματευτεί με τους Σαμαρά-Βενιζέλο τη μεθόδευση της ανατροπής Παπανδρέου, με μόνη προϋπόθεση την ψήφιση του PSI στη βουλή και φυσικά να παρακαμφθεί το δημοψήφισμα.

Οι Μέρκελ-Σαρκοζί δεν ήθελαν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Οι Σαμαράς-Βενιζέλος ήθελαν την εξουσία. Έτσι, δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε το PSI ως συμφωνία που οδηγούσε σε έλλειμμα εθνικής κυριαρχίας και μάλιστα με διάγγελμά του ανήμερα της εθνικής επετείου (28oct 2011), το ψήφισε με τα 2 χέρια, αρκεί να μην είναι ο ΓΑΠ πρωθυπουργός!

Ο Βενιζέλος, ο οποίος τοποθετήθηκε για το δημοψήφισμα ως μία λυτρωτική κίνηση μέσω της οποίας θα εκφραζόταν δημοκρατικά ο ελληνικός λαός, εντός 24ωρου άλλαξε γνώμη και θεώρησε το δημοψήφισμα κίνδυνο για τη χώρα! 

Πάντως, πέραν της σημαντικής είδησης, υπάρχει και το απολαυστικό σχόλιο Παπανδρέου για τον Σαρκοζί. ''Πράγματι, δεν ανέβηκε στην καρέκλα ο άνθρωπος, αλλά θα μπορούσε, αν ήθελε''! Και ξέρετε κάτι;  Το εννοούσε ο ΓΑΠ, δεν έκανε πλάκα! Μπορεί να διαφωνεί με την στάση του Σαρκοζί, σε περίπτωση που θέλει να ανεβεί στην καρέκλα, όμως θα υπερασπιστεί μέχρι θανάτου το δικαίωμα του Σαρκοζί να ανεβαίνει στις καρέκλες.

Κλαίει ο Βολταίρος
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου