Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αφαιρούν χρόνο προβολής από τον Γιώργο με …ΦΕΚ ...


papandreou1


Με μία «αλλαγή» στον τρόπο διατύπωσης όσων ίσχυαν στις εκλογές του 2012, επέλεξε η κυβέρνηση να αφαιρέσει τηλεοπτικό χρόνο από το νεοσύστατο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
 Έτσι, το ΦΕΚ που έχει...
ημερομηνία 10 Ιανουαρίου 2015 αναφέρεται στον καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων και του χρόνου προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων «που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ειδικότερα, στην παράγραφο 7β αναφέρεται ότι ο χρόνος για την μετάδοση μηνυμάτων από την ΝΕΡΙΤ ΑΕ και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης για την μετάδοση μηνυμάτων «θα διατίθεται αναλογικά στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, που έχουν εκλέξει βουλευτή στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012».
Αντίθετα, στο αντίστοιχο ΦΕΚ για τις εκλογές του 2012, η αναλογία κατανομής του χρόνου μοιραζόταν μεταξύ των άλλων και στα πολιτικά κόμματα ΔΗΜΑΡ, ΑνΕλλ, Κοινωνική Συμφωνία και Δημοκρατική Συμμαχία, «ανάλογα με τον αριθμό των βουλευτών που εντάχθηκαν σε αυτά στη Βουλή που διαλύθηκε με το Π.Δ. 40/2012».
Αν δηλαδή ίσχυαν όσα και το 2012, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έχοντας πέντε βουλευτές στη σύνθεσή του (Γιώργος Παπανδρέου, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Συμεών Κεδίκογλου και Χρήστος Αηδόνης) θα είχε χρόνο συμμετοχής υπολογιζόμενο από τον αριθμό των βουλευτών και των κομμάτων και το ποσοστό που θα αντιστοιχούσε σε νεοπαγή κόμματα.
Μόνο που τώρα, επελέγη η διατύπωση «με βάση τον αριθμό των βουλευτών που εντάχθηκαν σε αυτά» να γίνει «στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων που έχουν εκλέξει βουλευτή στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012», αποκλείοντας νεοπαγή κόμματα, μεταξύ των οποίων το Κίνημα…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου