Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Σαμαράς δεν παραιτείται! Η χώρα δεν σώζεται!

samaras5-5703-800x533-1.jpg
 Απολογιστική ήταν η πρώτη μετεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ, όπου έδωσε το σύνθημα για επανεκκίνηση του κόμματος, ενώ ανακοίνωσε και τα πρόσωπα-κλειδιά που θα καταλάβουν τις κύριες θέσεις της ΝΔ την επόμενη μέρα. Πάντως, ο κύριος Σαμαράς έστειλε και σαφές μήνυμα κατά της εσωστρέφειας, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές, όπου προέβη σε αυτοκριτική για τις επιλογές της ΝΔ...
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης [via coolnews]

«Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν μια μεγάλη δοκιμασία, στην οποία η ΝΔ άντεξε και έμεινε όρθια. Η παράταξη κατάφερε να μείνει ουσιαστικά αλώβητη» σημείωσε ο κύριος Σαμαράς κατά την έναρξη της εισήγησής του στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.
«Έγιναν λάθη, θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα.» παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ έκανε λόγο για πόλεμο με την αποσυσπείρωση, «όταν κυκλοφόρησαν φήμες με απίστευτα ποσοστά που οδήγησαν σε απώλειες».

Ανέφερε πως η προειδοποίηση που προέταξε το βράδυ των εκλογών για τον κίνδυνο από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί σύντομα αν ήταν κατασκευασμένος φόβος ή μια αλήθεια, υπογραμμίζοντας περιπτώσεις (αποκρατικοποιήσεις, ακύρωση συμβάσεων, αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων κλπ) που συνιστούν κατ' αυτόν ένα πισωγύρισμα. Ο πρώην πρωθυπουργός εξέπεμψε σήμα κινδύνου για επιστροφή στα ελλείμματα, ενώ κινούμενος σε χαμηλούς τόνους, επανέλαβε την ελπίδα του να μην συμβεί τίποτα κακό στη χώρα.
Ο κύριος Σαμαράς έκανε λόγο για προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα που έχουν στόχο να πλήξουν τη ΝΔ, επειδή «έμεινε όρθια», ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση της παράδοσης-παραλαβής του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφερε πως «το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε με το δικό μου, ζητώντας λεπτομέρειες για την τελική παράδοση. Δεν είχα καμία πρόθεση να μην παρευρεθώ τυπικά» ανέφερε ο κύριος Σαμαράς.
«Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε ό,τι δεν λειτούργησε το κόμμα μας» υπογράμμισε με νόημα ο κύριος Σαμαράς, παραδεχόμενος πως η ΝΔ δεν υποστήριξε επαρκώς τη μεταρρυθμιστική της ατζέντα, ενώ αυτοϋπονομεύτηκε και από λάθη στην επικοινωνιακή της στρατηγική.

Ο κύριος Σαμαράς ανακοίνωσε κινήσεις αναδόμησης του κόμματος, προωθώντας την ίδρυση του Πολιτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η γραμματέας της ΚΟ, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος και άλλα στελέχη. Ανακοίνωσε επίσης την επανασύσταση της γραμματείας στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, με στόχο την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου αλλά και της ανάδειξης του πολιτικού λόγου της ΝΔ.

Ανακοίνωσε πως θα προτείνει τον Νικήτα Κακλαμάνη για αντιπρόεδρο της Βουλής, αντί του Γιάννη Τραγάκη, ενώ γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ θα είναι η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κατά σειρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης.

Τέλος, ο κύριος Σαμαράς ανέδειξε ως προτεραιότητες της ΝΔ τη στήριξη της μεσαίας τάξης, την άσκηση δημιουργικής αντιπολίτευση-«δεν θα λέω όχι σε όλα, κριτήριο θα έχω το συμφέρον της Ελλάδας»-, ενώ έκανε ακόμα λόγο και μια μάχη ιδεών, στην οποία εμπλέκεται η ΝΔ, τονίζοντας πως το κόμμα του θα πρέπει να φωτίζει τη διαφωνία του σε σχέση με την κατεύθυνση που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για χαλάρωση, ούτε για εσωστρέφεια», στέλνοντας επί της ουσίας ένα μήνυμα σε όσα στελέχη τις προηγούμενες μέρες είχαν σπεύσει να τον αμφισβητήσουν, ενώ προέβλεψε πως «η παράταξη θα κληθεί και πάλι να παίξει τον ιστορικό της ρόλο».

Εpikairo: O Σαμαράς «ανέλαβε την ευθύνη της ήττας» και συνεχίζει περιμένοντας να τα κάνει μαντάρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν φαίνεται να αργεί. Ο Βενιζέλος θεωρεί ως κατεπείγουσα την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και αναλαμβάνει την ευθύνη να προχωρήσει σε συνέδριο άμεσα...τον Μάιο!

Οι 2 συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι αυτοί που παρέλαβαν τη χώρα με έτοιμο νέο δάνειο 120 δις, κούρεμα 110 δις και σε 2,5 χρόνια τίναξαν τη χώρα στον αέρα, μη κάνοντας ούτε μία μεταρρύθμιση και ανακοινώνοντας ότι θα βγούμε από το μνημόνιο χωρίς αυτό να είναι εφικτό. Κατόπιν, ανακοίνωσαν εκλογές, πέταξαν την καυτή πατάτα στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει και πολλή ιδέα από αυτά που γύρω του συμβαίνουν και περιμένουν σαν τις ύαινες (αυτές του Κοτζιά) να επιστρέψουν ως σωτήρες.

Δεν υπάρχει σωτηρία
- See more at: http://www.epikairo.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου