Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Για τα σχιζοφρενικά ευρήματα των δεκάδων δημοσκοπήσεων


Χρησιμοποιούμε λίγο-πολύ όλοι μας πολύ συχνά την έκφραση «αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται» για τα διάφορα που συμβαίνουν, χωρίς όμως πάντοτε να είναι αληθής ο αφορισμός μας. Υπάρχει όμως σίγουρα κάτι που συμβαίνει μόνο στη χώρα μας και αυτό αφορά τις δημοσκοπήσεις......


Όσοι παρακολουθούν την πολιτική επικαιρότητα άλλων δυτικών χωρών, θα γνωρίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις συνήθως διεξάγονται είτε από πανεπιστήμια είτε από αξιόπιστα ινστιτούτα και ο αριθμός τους είναι ιδιαίτερα μικρός.

Μπορεί κάτι να μου διαφεύγει αλλά προσωπικά δεν γνωρίζω κάποια χώρα στην οποία κάθε εφημερίδα να συνεργάζεται και με μια διαφορετική εταιρεία δημοσκοπήσεων, πόσο μάλλον κάποια χώρα στην οποία κάθε εβδομάδα να δημοσιεύονται τόσες πολλές έρευνες.

Ενδεικτικά, παραθέτω μερικά από τα ευρήματα διαφόρων ερευνών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας τα οποία τελούν μεταξύ σε σχέση...σχιζοφρένειας:

-Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis το Ποτάμι λαμβάνει 6,8% (9,2% με αναγωγή!) και σε δημοσκόπηση της Alco λαμβάνει 4,1%.

-Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 4,3% και σε δημοσκόπηση της Κάπα Research λαμβάνει 6,7%.

-Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 5,9% και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis λαμβάνει 4,1%.

-Για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα: από διαφορά 2,8 μονάδων μέχρι διαφορά 10 μονάδων.

Οι διαφορές μεταξύ των μετρήσεων είναι τόσο μεγάλες που είναι σχεδόν αδύνατο να μην πιστέψει κανείς ότι μερικές από αυτές τις εταιρείες συνειδητά μας κοροϊδεύουν.

- See more at: http://www.parapolitiki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου