Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μη και θίξει κανείς τον Καραμανλή εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ..

valavani_17122014.jpg
 Την θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια επανέλαβε η Νάντια Βαλαβάνη, διευκρινίζοντας πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν αφορά προσωπικά τον Σταύρο Δήμα. [protothema]...........
«Δεν έχει πει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάρος του κ. Δήμα. Αυτό που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια. Αυτό είναι από το 2012 διατυπωμένο», τόνισε με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, είχε αναφέρει ότι θα έπρεπε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο για όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

Epikairo: Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε γράψει για τις τρεις αφηγήσεις της χρεοκοπίας, οι οποίες περιληπτικά είναι: α) Για όλα φταίει ο Παπανδρέου και το μνημόνιο, β) φταίει ο δικομματισμός της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την μεταπολίτευση και έπειτα και γ) πρωταίτιος της χρεοκοπίας είναι ο Κώστας Καραμανλής και οι κυβερνήσεις της περιόδου 2004-2009.

Κάθε φορά που διαβάζουμε μια δήλωση εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει σαφώς την α) αφήγηση, ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου και το μνημόνιο, εκπλησσόμαστε δυσάρεστα με την ασυλία που παρέχει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Καραμανλή. Θέλετε επειδή δεν τους βολεύει να "δικαιώσουν" την περίοδο 2009-2011, θέλετε γιατί Τσίπρας-Καραμανλής τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια μεταξύ τους, ή θέλετε γιατί ο Τσίπρας προσβλέπει στην "αντι-Σαμαρική" πτέρυγα της ΝΔ (δεν είναι τυχαία η αναφορά του στον προϋπολογισμό για την αποστασία Σαμαρά το 1993 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη), η συμπόρευση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με την εξαπάτηση και την πλαστότητα δεν αρμόζει σε κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αρνήθηκε την πρόταση για δημοψήφισμα το 2011, αλλά συμετείχε ενεργά και στην παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, θέλοντας να στήσει την πολιτική ρητορική του στην καταδίκη, ποινική και πολιτική του πρώτου μνημονίου. Αυτή η στόχευση το 2012 μπορεί και να περνούσε, στο κλίμα θυμού και υποκινούμενης αγανάκτησης, αλλά σήμερα, στην αυγή του 2015, με τον ΣΥΡΙΖΑ έτοιμο να κυβερνήσει, το ποντάρισμα στην αντιμνημονιακή ρητορική μπορεί να χαρακτηριστεί και πολιτική αθλιότητα. Φαντάζει εξοργιστική η "διευκρίνηση" που έσπευσε να δώσει η Βαλαβάνη, για να μην δυσαρεστήσει τον Αντώναρο ή τον Παυλόπουλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορικές ευθύνες για την ασυλία που παρέχει στον Καραμανλή και στους ευνοούμενούς του, όπως ο Δήμας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο ότι θα τις βρει μπροστά του την επομένη ανάληψης της διακυβέρνησης. Αυτά τα 2,5 χρόνια που είναι αντιπολίτευση, ερμήνευσε την στροφή προς το κέντρο με το αγκάλιασμα της καραμανλικής ΝΔ, ως επιλογή πολιτικής επιβίωσης, αντί να πει την γλώσσα της αλήθειας και να κάνει άνοιγμα στον πραγματικά προοδευτικό χώρο.

Ο καθείς με τους συμμάχους του λοιπόν και ώρα είναι να ξεκαθαρίσει η κάθε πολιτική δύναμη το τι εξυπηρετεί και το που προσβλέπει. Εκεί κρύβονται εκπλήξεις και διαψεύσεις και όχι εκεί που λέγεται και ακούγεται η αλήθεια για το ποιοι πραγματικά ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας..
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου