Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

#αβ Ανακοίνωση για την Αναγέννηση και την Ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ...

Sundiaskepsi 20101 

Τα προηγούμενα χρόνια στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς δημιουργήθηκαν τόσες κινήσεις και κόμματα, όσα ενδεχομένως δεν έχουν δημιουργηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. 
Οι...
πολίτες, που για πολλά χρόνια εκφράζονταν από το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σκορπίσει σε κόμματα, κινήσεις προσωπικοτήτων, οργανώσεις πολιτών και κάθε λογής συλλογικότητες, ή έχουν επιλέξει να ιδιωτεύσουν και να παρακολουθούν τις όποιες εξελίξεις από απόσταση. Αυτός ο πλουραλισμός κομμάτων και κινήσεων, δεν είχε ως αποτέλεσμα και αντίστοιχο πλουραλισμό ιδεών, πολιτικών προτάσεων και διαδικασιών.
Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που εξέφρασε τη Δημοκρατική Παράταξη της χώρας για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, έχει καταδικαστεί σε μία πολιτική ακινησία άνευ προηγουμένου, που το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωση και τη διάλυση.Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή έκτακτου, ανοιχτού Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ ήρθε να ταράξει αυτή την ακινησία και έγινε η αφορμή για πολλές συζητήσεις, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.
Ως #αβ τασσόμαστε υπέρ αυτής της πρότασης για άμεση προσφυγή στην κρίση των πολιτών της παράταξης, όπου όλα θα κριθούν και θα τεθούν από την αρχή. Ως#αβ έχουμε επισημάνει εδώ και μήνες την ανάγκη να επιστρέψει η πολιτική στο ΠΑΣΟΚ, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, που θα επιτρέψουν ξανά σε όλους μας ως πολίτες να ακούσουμε, να εκφράσουμε και να συνθέσουμε ιδέες και απόψεις, να συζητήσουμε λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, να οραματιστούμε ξανά και να σχεδιάσουμε το μέλλον αυτής της χώρας.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τους παράλληλους μονολόγους. Πρέπει να συναντηθούμε ξανά σε ένα κοινό χώρο, ως πολίτες που συμμεριζόμαστε τις ίδιες προοδευτικές αξίες και αρχές,  και να εγκαινιάσουμε έναν νέο διάλογο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τα διδάγματα των τελευταίων χρόνων της κρίσης. Ο χώρος αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ. 
Ακούμε με κατανόηση φωνές που εκφράζουν αμφιβολίες, επιφυλακτικότητα ακόμη και φόβο, ότι ένα Συνέδριο ΠΑΣΟΚ θα αναζωπυρώσει παλαιά πάθη ή θα καταλήξει σε μία σύγκρουση προσώπων, χωρίς καμία πολιτική αξία. 
Έχουμε την πεποίθηση ότι οι ανοιχτές, δημοκρατικές, πολιτικές διαδικασίες και ο διάλογος, όχι μόνο δεν μπορούν να παράξουν αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα αποτελούν τη μοναδική λύση για να βγει η δημοκρατική παράταξη από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Έχουμε την πεποίθηση ότι οι μοναδικοί που μπορούν να εγγυηθούν τη διεξαγωγή ενός καθαρά πολιτικού Συνεδρίου, είμαστε εμείς, όλοι οι πολίτες, με τη συμμετοχή μας και την κατάθεση πολιτικών απόψεων. 
Έχουμε την πεποίθηση ότι οι πολίτες αυτής της παράταξης μπορούμε και πρέπει να ξανασυναντηθούμε και να συζητήσουμε τα πάντα, από την αρχή. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι, ως #αβ, να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Να εργαστούμε από κοινού με όσους αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα για παραγωγή νέων πολιτικών ιδεών και οραμάτων. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες παρέμβασης σε αυτό το διάλογο και να θέσουμε στη διάθεση της παράταξης τις διαδικασίες διαλόγου και δημοκρατικής λήψης αποφάσεων, τις οποίες εφαρμόζουμε και δοκιμάζουμε εδώ και 6 μήνες.
Τέλος, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα των πολιτικών ζυμώσεων που προκύπτουν κυρίως από την προσωπική επαφή των συμμετεχόντων μιας συλλογικότητας, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε αφενός να πυκνώσουμε τις τακτικές μας συγκεντρώσεις κι αφετέρου στο πλαίσιο των ανοιχτών διαδικασιών να οργανώσουμε μαζικότερες εκδηλώσεις, κατά τις οποίες πέραν της δράσης και της λειτουργίας του #αβ, θα δίνεται η δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης και σχολιασμού της επικαιρότητας στους συμμετέχοντες.
smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου