Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Που το πάει ο Βενιζέλος;

benny_19102014.jpg

Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση από τις Βρυξέλλες: [tovima],,,,,
«Σας απαντώ. Προφανώς, η πολιτική αβεβαιότητα, η αβεβαιότητα σε σχέση με τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας προκαλεί αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις. Όμως, εμείς έχουμε φτύσει αίμα πέντε χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και παρουσιάζει επιτεύγματα. Αυτά πρέπει να τα διαφυλάξουμε. Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω – και μιλώ προσωπικά, ειδικότερα εκ μέρους του ΠαΣοΚ, αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ' οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ' οδόν προς τις εκλογές.

Αν ο ελληνικός λαός θέλει να κάνει την επιλογή μετά να αναθέσει την ευθύνη σε κάποιους που θα καταστρέψουν μετεκλογικά τα επιτεύγματα και τις θυσίες, ας το κάνει. Ως τότε όμως εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κάναμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο πόνο.»

Epikairo: Τι να εννοεί άραγε ο Βενιζέλος; Όπως και να χει, φαίνεται ότι δεν κρατιέται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία, όταν λέει ότι δεν θα αφήσει ο ίδιος προσωπικά να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού και όταν βλέπουμε τον Βενιζέλο έτοιμο να αναλάβει πρωτοβουλία, τότε μας σφίγγεται το στομάχι και η καρδιά.

Στο σκέλος της προεδρικής εκλογής, μπορεί και να μιλά για αντικατάσταση υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία. Ή μπορεί να υπονοεί τις υπόγειες διεργασίες που γίνονται από το Μαξίμου με μερίδα ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και κομματικών σχηματισμών. Από την άλλη δεν θα μας κάνει εντύπωση να τρέξει μια πολιτική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου και προσφυγή στις κάλπες πολύ σύντομα.

Στο σκέλος όμως της προκήρυξης των εκλογών, αυτό είναι το πιο περίεργο απ' όλα. Ο Βενιζέλος έχει τον ρόλο του "λαγού" στις εξελίξεις. Και σίγουρα δεν μιλάει χωρίς συνεννόηση με τον Σαμαρά. Ποιος ξέρει τι μπορεί να μηχανεύεται ο Βενιζέλος: κοινή κάθοδο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής που δεν είναι ούτε εκείνος, ούτε ο Σαμαράς, ώστε να αποτραπεί μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ; Παραίτηση Σαμαρά και τρέξιμο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ από άλλο δελφίνο;

Εικασίες θα πει κάποιος, σενάριο επιστημονικής φαντασίας κάποιος άλλος. Επειδή όμως τα μηνύματα που λαμβάνουν Σαμαράς-Βενιζέλος είναι τρομακτικά δυσοίωνα και οριακά, όλα να τα περιμένει κανείς απ' αυτούς..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου