Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τέλος η ΔΗΠΠΑΡ, πίσω ολοταχώς στο ΠΑΣΟΚ...

pasok

Περισσότερο …ΠΑΣΟΚ θέλει τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που στον δρόμο προς τις εκλογές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο... ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ανακρούει πρύμναν από τα μεγαλόπνοα σχέδια της «Δημοκρατικής Παράταξης» και …μεγαλώνει τον πράσινο ήλιο. Ήδη, γίνεται ολοένα και πιο σαφές στους παροικούντες της Χαριλάου Τρικούπη ότι το κόμμα θα πάει στις κάλπες ως «ΠΑΣΟΚ», εκτός και αν ευοδωθεί τελικά η συνεργασία με τους Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, με τον τελευταίο να εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οπότε και η «Δημοκρατική Παράταξη» θα κάνει ξανά την εμφάνισή της ...ακολουθώντας πάντως και πάλι το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ.
Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, είναι το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει σε εκλογικά ποσοστά το Ποτάμι, ώστε να έχει ρόλο την «επόμενη μέρα» των εκλογών. Παρ’ όλα αυτά, στον σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας του κόμματος προς ώρας τουλάχιστον είναι να μείνουν εκτός κυβερνητικής συμμαχίας. Αν πάλι αυτό δεν καταστεί εφικτό, το πιθανότερο σενάριο είναι να επιλεγεί η τακτική της «ψήφου ανοχής» και πάντως όχι αυτή της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ (στον βαθμό που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο από την άλλη πλευρά, κάτι που όμως είναι δύσκολο αν όχι απίθανο να συμβεί με επικεφαλής τον Βενιζέλο) επειδή, όπως εκτιμούν, θα του παρείχε ένα … «δεξιό άλλοθι», επιτρέποντάς του να χρεώνει στο ΠΑΣΟΚ την όποια μεταστροφή θέσης μετά τις εκλογές και όταν αυτός θα έχει την ευθύνη της εθνικής διαπραγμάτευσης.
Με τις εκλογές να μην έχουν προκηρυχθεί, αφού προηγείται η προεδρική εκλογή και ως τότε, οι προσπάθειες εντείνονται για το «ευτυχές» (για την συγκυβέρνηση) αποτέλεσμα αυτής, στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν εφησυχάζουν. Αντίθετα, η επιτροπή που έχει συσταθεί για την συγκρότηση ψηφοδελτίων δουλεύει με τους πλέον εντατικούς, γράφοντας και σβήνοντας ονόματα και κυρίως πραγματοποιώντας τηλεφωνήματα και επαφές. Στην επιτροπή μετέχουν ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας, ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης και ο πρώην βουλευτής Βασίλης Γερανίδης, ακραιφνείς «βενιζελικοί»  όλοι τους, πράγμα ενδεικτικό των προθέσεων του προέδρου του κόμματος για μία πλήρως «ελεγχόμενη» Κοινοβουλευτική Ομάδα την επομένη των εκλογών.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου