Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Τι είπαν οι ΑΝΕΛ στη συνέντευξη Τύπου για την απόπειρα δωροδοκίας Χαϊκάλη


Τι είπαν οι ΑΝΕΛ στη συνέντευξη Τύπου για την απόπειρα δωροδοκίας Χαϊκάλη

Διευκρινίσεις για την απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας πως ο άνθρωπος που προσέγγισε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ δήλωνε στέλεχος της Deutsche Bank. Μάλιστα, είπε πως τον είχε γνωρίσει μέσω του Αντώνη Σαμαρά, ενώ τόνισε πως ο μεσάζων δήλωνε και σύμβουλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.......

Είπε πως το πρώτο ραντεβού έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα, όπου ο μεσάζων επί 1 ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πάνος Καμμένος είπε πως κατέγραψαν τη συνάντηση και στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού.
Από το υλικό από το ρολόι-κάμερα που είχαν οι ΑΝΕΛ ενημέρωσαν τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι-κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφής του υλικού έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο.
Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού.
Στη συνέχεια ο κ.Καμμένος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις και έτσι κανονίστηκε και δεύτερη συνάντηση.  «Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Εχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό.
Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα».
Ο κ.Καμμένος είπε πως επειδή υπάρχουν νομικά ζητήματα δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το οπτικό υλικό, ωστόσο είπε πως θα τα στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου εκείνοι να ενημερώσουν τους αρχηγούς των κομμάτων και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη να αποφανθεί αν θα δημοσιοποιηθούν.
Τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη Τύπου των ΑΝΕΛ
 • Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες.
 •  Προφυλάξαμε την υπόθεση από την δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη
 • Καταγράψαμε την συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Πλαζα όπου ο μεσάζων επί μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού.
 • Το υλικό ήρθε στα χέρια μας από κάμερα ρολόι και ενημερώσαμε τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ.Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα.
 • Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία σε αυτό τον διάλογο.
 • Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Εχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό.
 • Τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Ελεγε ότι ήταν στέλεχος της Ντόιτσε Μπανκ. Μου το υπέδειξε ο κ. Σταματης.
 • Όταν έφυγα από τη ΝΔ μου είπε ότι θα με ακολουθήσει. Έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων.
 • Χαϊκάλης: Ηξερε ότι έχω πρόβλημα με το δάνειο γιατί από πέρυσι ήξερα ότι είναι σύμβουλος σε τράπεζα και του ζήτησα να γίνει διακανονισμός. Αλλά τελικά τον διακανονισμό τον πέτυχα μόνος μου.
 • Οι ΑΝΕΛ θα στείλουν το υλικό στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής για ενημερωθούν τα κόμματα
 • Ζητούν από τη Δικαιοσύνη να τους επιτραπεί να το δημοσιεύσουν
 • Αν δεν το κάνει η Δικαιοσύνη θα το κάνουμε μόνοι μας με όποιο κόστος
 • Ο Πάνος Καμμένος είπε πως τα λεφτά που έταξαν στον Παύλο Χαϊκάλη μπορεί να είναι από εγκληματικές ενέργειες και από απαγωγή παραγόντων.
Χαϊκάλης: Μου είπε να πάω σε άλλο κόμμα. Είτε στη ΝΔ είτε σε ένα νέο που θα δημιουργηθεί τώρα
Ο κ. Χαϊκάλης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε πως  προσέρχεται σε αυτή την συνέντευξη Τύπου όχι με κομπασμό, όχι με διάθεση κραυγών ούτε με διάθεση καταγγελίες. «Ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Ηθελα να αποδείξω ότι τιμώ την εμπιστοσύνη του κόσμου. Είμαι περήφανος με τους ανθρώπους που είμαι δίπλα. Επειδή ακούγονται πολλά και μας βρίζουν θέλω να πω ότι είμαστε πατριώτες και έλληνες και μας ενδιαφέρει η ομαλή πορεία της δημοκρατίας στον τόπο.
Εκανα το καθήκον μου. Με προσέγγισε ένα άτομο το οποίο παίζει ενργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλακα. Οταν είδα ότι ήταν σοβαρά δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Δεν ήξερα πως θα χρησιμοποιούνταν το προϊόν. Κάποιοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το όνομα δόθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια. Μου κάνει εντύπωση πως τα ΜΜΕ έβγαλαν πόρισμα ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Δεν καταλαβαίνω τι διάβασαν».
Στο ερώτημα αν εκπροσωπεί συγκεκριμένο κόμμα, είπε: Οσον αφορά το αν εκπροσωπεί πολιτικό χώρο ο κ. Χαϊκάλης προσπαθώντας να του εκμαιεύσει του λέει δεν μπορώ να πάω στη ΝΔ να μην πάω σε ένα άλλο κόμμα; Και του λέει δημιουργούμε ένα κόμμα που θα δικαιολογήσει την ψήφο σου.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου