Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η προκλητική γιούχα της χρεοκοπίας..


Προκλητική χαρακτηρίζεται η αντίδραση του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή και δημοσιογράφου Θοδωρή Ρουσόπουλου κατά την έξοδό του από την σημερινή εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ. [lifo.gr]
To περιστατικό συνέβη έξω από ....
τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Ίδρυσή της. Δεκάδες άνεργοι δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και την στιγμή που ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και η σύζυγός του έβγαιναν από το κτίριο φώναξαν συνθήματα. Από το πλήθος των διαδηλωτών ακούστηκε κάποιος να φωνάζει "Ντροπή, λαμόγια". Η Μάρα Ζαχαρέα αγνόησε τις φωνές και συνέχισε, αλλά ο σύζυγός της γέλασε και απάντησε στους διαδηλωτές με ένα παρατεταμένο "Ου...!" προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Epikairo: Η προκλητική γιούχα της χρεοκοπίας. Ο Ρουσόπουλος έχει κάθε δικαίωμα στον κωλοπαιδαρισμό. Εξάλλου, πόσο τοις εκατό των Ελλήνων θεωρούν τον Καραμανλή πρωταίτιο της χρεοκοπίας και της προσφυγής μας στο Μνημόνιο; Ο Ρουσόπουλος έχει κάθε λόγο να κυκλοφορεί άνετος και να κάνει το κομμάτι του, γιατί ο Καραμανλής θεωρείται ακόμα ο Πρωθυπουργός που έπεσε επειδή προσέγγισε τους Ρώσους και όχι επειδή πνίγηκε η χώρα από τα σκάνδαλα και την διαφθορά, όπου μάλιστα ο ίδιος πρωταγωνίστησε στο περίφημο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Επίσης πόσοι έχουν χάψει την παραμύθα ότι ο Καραμανλής είπε την "αλήθεια" στην προεκλογική περίοδο, σε σχέση με το "λεφτά υπάρχουν" του Παπανδρέου;

Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογούμε και το κράξιμο της πλευράς εκείνων που βρίσκονταν έξω από την εκδήλωση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι εξίσου καταδικαστέες, προϊόν μιας σοβαρότατης κρίσης αξιών που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Εντούτοις ο Ρουσόπουλος, ως δημόσιο πρόσωπο που άσκησε εξουσία, ενέχει περισσότερο την υποχρέωση να κρατήσει ψηλά το ήθος, όταν ο όχλος το ρίχνει στα τάρταρα και όχι να αντιδρά μ' αυτό το τρόπο, άσχετα το πόσο πιεσμένος ή προσβεβλημένος μπορεί να αισθάνεται.

Αυτό το θράσος του Ρουσόπουλου όμως δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις, αντίθετα πρέπει να πεισμώνει εκείνους τους πολίτες που γνωρίζουν την αλήθεια, ότι ο Καραμανλής χρεοκόπησε την χώρα και δραπέτευσε από την εξουσία με ψεύδη, πλαστά στοιχεία και στελέχη βουτηγμένα στο πάρτυ της 5ετούς κυβερνητικής καλοπέρασης.

Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ ωφέλιμο που βλέπεις σιγά σιγά τον Ρουσόπουλο να ξανακυκλοφορεί ανάμεσά μας, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να θυμηθούμε τι έγινε προ του 2009 και όχι τον Απρίλιο του 2010..

- See more at: http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου