Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Άλλες «πρωτοβουλίες» πρότεινε η Μπακογιάννη το 2011 και άλλες προτείνει το 2014;

bakoyianni_18122014.png
 Πατώντας πάνω στο screenshot, θα δείτε τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: "Πιατεύω ότι είναι η ώρα να αναληφθούν ορισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν εκείνο το κλίμα το οποίο θα επιτρέψει στους συναδέλφους να ψηφίσουν". Και συνεχίζει η υπεύθυνη Ντόρα, ερωτώμενη για ποιες πρωτοβουλίες εννοεί: "Αν σας έλεγα εγώ τις πρωτοβουλίες αυτή τη στιγμή, δεν θα ήταν πρωτοβουλίες"
 Βλέποντας τη στην τηλεόραση να μην λέει η Ντόρα ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουν Σαμαράς και....
Βενιζέλος για να σώσουν την κατάσταση, το μυαλό μου πήγε αμέσως σε εκείνο το δελτίο ειδήσεων του Mega, στις 31 Οκτωβρίου 2011:


Εκεί η Μπακογιάννη, ξυφουλκώντας από αίσθηση καθήκοντος εναντίον της πρότασης Παπανδρέου για δημοψήφισμα, μια χαρά πρωτοβουλίες πρότεινε, βαθύτατα δημοκρατικές και υπεύθυνες πάντα,  όπως:

-"Θα καλέσω τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την ημέρα της ψήφισης της ψήφου εμπιστοσύνης να καταψηφίσουν τον κύριο Παπανδρέου"

-"Βεβαίως να ρίξουν την κυβέρνηση... και να προχωρήσουμε άμεσα σε εκλογές, διότι αν εγώ είχα το αίσθημα ευθύνης και ζητούσα 4 μήνες προθεσμία για τις εκλογές με κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, όταν αυτό δεν υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, τότε ας διαλέξει ο λαός"..

Τότε η Μπακογιάννη καλούσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αποστασία, να ανατρέψουν ανοιχτά την αυτοδύναμη κυβέρνηση του 44%,  ζητώντας εκλογές. Σήμερα, η υπεύθυνη Ντόρα, που βλέπει τους Σαμαρά-Βενιζέλο να τινάζουν την χώρα στον αέρα με την υποψηφιότητα Δήμα και να λογαριάζουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, δεν λέει τίποτα, παίζοντάς το θεσμική.

Υποκριτική υπευθυνότητα ή αλά κάρτ θεσμικότητα. It's your call..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου