Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Φρίκη: Οι τζιχαντιστές του Ιράκ αποκεφάλισαν on camera αμερικανό δημοσιογράφο [βίντεο & εικόνες]

Φρίκη: Οι τζιχαντιστές του Ιράκ αποκεφάλισαν on camera αμερικανό δημοσιογράφο [βίντεο & εικόνες]
Σοκ και ανατριχίλια προκαλεί το βίντεο που ανήρτησε στα social media ο χρήστης @Mujahid4life -του οποίου ο λογαριασμός έχει ανασταλεί τώρα- και φέρεται να δείχνει τους τζιχαντιστές στο Ιράκ να αποκεφαλίζουν τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.
Το βίντεο της δολοφονίας τιτλοφορείται «Μήνυμα στην Αμερική» όπως....
αναφέρει το μέλος του ISIS (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε) που αποκεφαλίζει τον ανεξάρτητο συνεργάτη της Global Post, πρόκειται για μια απάντηση στις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο προέδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι η χώρα του θα κινηθεί εναντίον αυτής της οργάνωσης που απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι οι ακραίοι ισλαμιστές αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ομπάμα σε βίντεο τους είχαν απειλήσει ότι η οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον τους θα πυροδοτήσει σειρά επιθέσεων εναντίων αμερικανικών στόχων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αμερική θα πνιγεί στο αίμα της».
Οι αναρτήσεις του @Mujahid4life στο Twitter
Μέχρι στιγμής, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν εξακριβώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος οι αμερικανοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εργάζονται ήδη με στόχο για να επαληθεύσουν ή όχι την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η Ουάσιγκτον πάντως ήδη εξέφρασε την οργή της αν αποδειχτεί ότι το βίντεο είναι γνήσιο. Έχουμε δει ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη δολοφονία του αμερικανού πολίτη Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος. Οι υπηρεσίες πληροφοριών επιχειρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να καθορίσουν την αυθεντικότητά του» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτλιν Χέιντεν. «Εάν είναι γνήσιο, είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία ενός αθώου αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του» συμπλήρωσε.

Απειλείται η ζωή και δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου
Λίγο αργότερα και πάλι οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο ένα ακόμη βίντεο όπου ισχυρίζονται ότι κρατούν όμηρο έναν ακόμη αμερικανό δημοσιογράφο τον Στίβεν Σότλεφ και αναφέρουν ότι η ζωή του εξαρτάται από την επόμενη κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα. «Η ζωή αυτού του αμερικανού πολίτη, εξαρτάται από την επόμενη απόφαση σας πρόεδρο Ομπάμα», διακρίνεται να λέει ένας μασκοφόρος άνδρας στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο μασκοφόρος άντρας ακούγεται να μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά και να έχει μπροστά του τον όμηρο.
Οι δηλώσεις Ομπάμα που έριξαν λάδι στη φωτιά
Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε τη Δευτέρα πως είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας του να διασφαλίσει ότι το «βάρβαρο», όπως το χαρακτήρισε, Ισλαμικό Κράτος, θα περιοριστεί. Ο Ομπάμα είπε ότι θέλει να καταστήσει σαφές στους πολιτικούς του Ιράκ ότι δεν είναι τώρα εποχή για να επιστρέψουν στον διχασμό που αποδυνάμωσε τη χώρα. Όπως σημείωσε, όταν οι ΗΠΑ θα δουν να συγκροτείται μια «αξιόπιστη» κυβέρνηση στο Ιράκ, θα μπορούν να δεσμευτούν σε μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η ύπαρξη «αποτελεσματικών εταίρων επί του πεδίου» καθιστά λιγότερο πιθανή μια παρατεταμένη αποστολή.
Ποιος ήταν ο Τζέιμς Φόλεϊ
Ο δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ που φέρεται να έχασε τη ζωή του από τα μέλη του ISIS γεννήθηκε το 1973 και εργαζόταν ως φωτορεπόρτερ για αρκετούς ομίλους και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μίντια. Είχε συλληφθεί στη Λιβύη το 2012, ωστόσο λίγο αργότερα τον άφησαν ελεύθερο. Την ίδια χρονιά, απήχθη ξανά το 2012 από ενόπλους στη Συρία και από τότε αγνοείτο η τύχη του μέχρι και την προβολή του βίντεο.

Ο Φόλεϊ σε παλαιότερες αποστολές στη Μέση Ανατολή
Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες:



Πηγή: .iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου