Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Τώρα το κατάλαβε ο «Πάκης»…

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο θυμόσοφος λαός και από ό,τι φαίνεται ο βουλευτής και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος ενστερνίζεται τη λαϊκή παροιμία.

Χρειάστηκαν...

τέσσερα χρόνια σκληρών μνημονιακών μέτρων, σκληρής φορολογίας και βαθύτατης ύφεσης για να καταλάβει ο κ. Παυλόπουλος ότι τα σκληρά φορολογικά μέτρα έχουν εξαντλήσει τους πάντες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Real FM ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η βαριά φορολογία που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στους Έλληνες έχει εξαντλήσει τους πάντες.

«Η φορολογία έχει εξαντλήσει όλους. Η υπερφορολόγηση εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την υπόσταση της μέσης τάξης», σχολίασε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Η ιδιοκτησία δεν είναι ένα τυχαίο δικαίωμα. Όταν η ιδιοκτησία υπόκειται σε φορολογία η οποία αντιστοιχεί σε έμμεση δήμευση αυτό έχει επιπτώσεις στην κοινωνία, στον μέσο άνθρωπο, επομένως στη δημοκρατία. Έχουμε ξεπεράσει το όριο εκείνο το οποίο είναι επιτρεπτό».

«Πλήρης αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος και πλήρης αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος που αφορά στην ιδιοκτησία», πρόσθεσε.

Με τη μόνη διαφορά ότι τα σκληρά φορολογικά μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση στους πολίτες δεν τα ψήφισε κανένας άλλος από τον ίδιο τον πρώην υπουργό και τους υπόλοιπους συναδέλφους του βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης αλλά και της συγκυβέρνησης.

Λίγο αργά ο κ. Παυλόπουλος αντιλήφτηκε ότι όλα αυτά που υπεδείκνυε η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει όχι μόνο δεν οδηγούν πουθενά αλλά οδηγούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε έναν αργό αλλά επώδυνο θάνατο.

Εφόσον θεωρούσε ότι δεν οδηγούν πουθενά θα μπορούσε να καταψηφίσει τα μέτρα και να πάει σπίτι του, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή του ότι έπραξε το σωστό για τον ελληνικό λαό και όσους τόν ψήφισαν. Και όχι να βγαίνει σε μία προεκλογική περίοδο όπως άτυπα είναι αυτοί διανύουμε και να καταφέρεται εναντίον των φορολογικών μέτρων που ο ίδιος ψήφισε...

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου