Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Επέτειος με το βλέμμα στο ...Συνέδριο...

loverdos aidonis

Τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση στελεχών θέλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου στην επέτειο 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη να δώσουν το «παρών» ιστορικά και νέα στελέχη, καλύπτοντας ...
όλη την «γκάμα» γενεών που έζησαν και ονειρεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ. 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με συνεργάτες του, μάλιστα, αποφασίστηκε η όλη επετειακή εκδήλωση να αποπνεύσει μήνυμα ενότητας της παράταξης, με το βλέμμα πάντως της ηγετικής ομάδας του κόμματος να κοιτά εμφανώς στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο.
Εξού και η προαναγγελία δια στόματος Ανδρέα Λοβέρδου της συνάντησής του τις αμέσως επόμενες μέρες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να επικυρωθεί με κάθε επισημότητα η επιστροφή τόσο του ίδιου, όσο και του γραμματέα του κόμματός του Χρήστου Αηδόνη, στο ΠΑΣΟΚ.
Στο μεταξύ, βασικός σταθμός στην πορεία προς αυτό, δεν θα μπορούσε να μην είναι η ΔΕΘ. Στην Θεσσαλονίκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανέβει μία μέρα μετά τον πρωθυπουργό, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και «όχημά» του θα αποτελέσει το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας μετά το μνημόνιο, το οποίο και αναμένεται να παρουσιάσει. Αυτό θα αναδύει έντονο το άρωμα της «διακριτότητας» από τη ΝΔ, σε μία προσπάθεια να επαναπροσεγγίσει και παραδοσιακούς συμμάχους του ΠΑΣΟΚ που απομακρύνθηκαν στην πορεία.
Το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να παίξει κεντρικό ρόλο στη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, την ίδια ώρα όμως που εξακολουθεί να επιφυλάσσει στον εαυτό του τον τίτλο του εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας στην πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Έτσι, δραστηριοποιείται παράλληλα στην επιχείρηση επιμέρους βελτιώσεων νόμων με υπαρκτές στρεβλώσεις, με επίκαιρο παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο και στελέχη του θα συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αντιστοίχως, τις προτάσεις του για τα «κόκκινα δάνεια» θα παρουσιάσει μεθαύριο Παρασκευή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ενώ τις δικές του «κόκκινες γραμμές» θα επιχειρήσει να βάλει και στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές μας τον Σεπτέμβρη, αποστέλλοντας στο Παρίσι τον υπεύθυνο παρακολούθησης κυβερνητικού έργου Χρήστο Πρωτόπαπα και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, νέο επιστήμονα με λαμπρές περγαμηνές και παράλληλα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου